2011-02-28 ? 23:23:06

tretvåettnoll

Rubriken? .. No idea
.
Idag kom en tjej som också heter Amanda (fan, alla heter ju amanda här, lätt att komma ihåg iaf, bara att gissa på amanda) och provred Thea :)
Jag satte på graman eftersom Thea inte gick igår. Amanda var på gränsen till för lång för Thea, men jag tror inte det är någon fara. Hon hade mjuka händer och så, och hon tog det väldigt lungt, ingen hetsridning lixom. Så det kändes ganska bra, Thea blev trevig under henne, så nästa vecka så ska jag visa henne allt i stall och så och så ska hon provrida igen! :)
.
Jag red ju också Thea en stund, och hon kändes mjuk och fin, gjorde lite allt möjligt och försökte visa upp Theas bästa sidor och allt hon kan, vilket gjorde att det blev lite oseröst efter en stund haha.
vackrast, digga luggen
2011-02-28 ? 22:36:27

Angelica Augutsson

Jag tror inte att någon har missat att den svenska Angelica Augustsson vann Världscupen i Göteborg. Helt grym ryttare, en stjärna är född. Jag önskar jag hade kunnat vara där och se henne vinna.
Här har ni film på hennes ritter:
grym
2011-02-28 ? 17:03:51

Snel Hest

Åhhh vilka roliga lektioner jag har haft idag!
.
Hästkunskap - Vi jobbar med avel och idag gick vi igenom genetik. Hästen på det området är ganska komplicerad. Bla så räknas inte skimmel som en färg, utan mer som en egen del. Så skimmlar är fuxar, bruna, svarta eller ja, vilken färg som helst ju, och så lägger man på skimmel på det. Sen så handlar det om Red carrier eller vad det hette, utan det kan dom inte bli bla fuxar. Och sen är det som vanligt med dominanta och recenssiva gener. Kan gå igenom det här mer en annan gång när jag lärt mig det bättre ;)
.
Ridning - Fick Maclean tror jag han hette. Grymt fin och känslig häst, men väääldigt pigg. Alla hästarna var lite smågalna eftersom dom vilat hela lovet. Haha, vad kul det var. Och han blev riktigt rund och mjuk tillslut.
.
Nu ska jag äta upp mina nudlar, en tjej ska komma och provrida Thea om en stund (medryttare).
Thea kan nog bara få skimmelföl ..
2011-02-28 ? 12:46:04

School

Idag är det skoola :D
Ska bli fett najs, bara hästlektioner idag ju! Har bokat in hos både fritid och kansliet att elin kommer imorn. Nä, men nu måste jag dra så jag inte missar första lektionen som är hästkunskap - avel!
2011-02-27 ? 22:41:16

Allt och lite till

Tjoho, nu har jag fixat klart i stallet och sett på film och grejjer.
Thea fick vila eftersom jag kom på att hon inte har gjort det på en vecka, så det blev ingen ridning mera idag :)
.
Sen så har jag sett på en film som jag inte har någon aning om vad den hette men den handlade om Blackjack, kom förresten på att den inte är slut än. Haha, får se om jag ser klart den ...
Och så har jag ätit mycket godis och glass. :)
.
Folket börjat komma hem nu efter lovet, och imorgon är det fullt ös medvetslös.. eller inte. Börjar 13.00 med hästkunskap - avel, och sedan ridning.
.
Vid 16.45 ska en tjej provrida Thean, hon vill bli medryttare. Hoppas det funkar bra eftersom Thea kan vara lite klurig ;)
Tre bilder med sämst kvalitet från häromdan.
2011-02-27 ? 16:54:30

Bloggah

Satte mig vid datorn nu, supersugen på att blogga. Men huvudet var helt tomt!
Har ni några idéer vad jag ska blogga om?
Vad gillar ni att läsa om?
eu
2011-02-27 ? 16:15:08

Theault

Tänk vilken dröm att ha en sånhär:
Theault Proteo
.
Jag skulle kunna ta mig vart jag vill med min häst, och även en till, helt utan några svårigheter. Vem som helst kan köra den på B-körkortet. Jag skulle inte behöva fixa både bil, trailer och någon med BE-kort. Dessutom är det ju bättre för Thean med en bil då hon är strulig i transporten ibland, så detta är supersäkert. Och toppenbra när vi ska ta oss till Gotland också.
Lyllos den som har råd med en sån, när jag blir vuxen ska jag skaffa en sån. Ska nog redan börja spara nu, haha. :D
.
Förresten så hyrde ju vi en Theault Morpheo när vi körde ner till skåne:
Det gick superbra med den! Man hör ju på namnet att den passade Thea: Theault. Hahaha, ingen humor :D
2011-02-27 ? 15:37:34

Elin Pelin

Nu är det bestämt, Elin Pelin kommer till Bollerup på Tisdag, stannar till Fredag. Hon ska bo i mitt rum tror jag, shieeet vad kul vi ska ha! :D
Och hoppas hon väljer att börja på Bollerup sen! ♥
gammal bild ;)
2011-02-27 ? 14:48:00

Fago Molle

Har varit och ridit Fago. Som sagt superfin häst.
.
Jobbade varierat med att ställa krav och inte ställa krav. Fago har ju tidigare "gått in i väggen", då kunde man inte sitta på honom, och därför är det viktigt att berömma honom mycket och att han tycker det är kul.
Så när han jobbade riktigt bra så berömde jag honom mycket, sedan stod jag upp i lätt sits och travade ett varv på långa tyglar och så fick han öka lite. Och sen så tog jag tillbaka och berömde honom igen. På detta sättet blev han mycket gladare och tyckte det var kul, samtidigt som han blev mer aktiv! :)
.
Det här är sista dagen jag har Fago, men jag hoppas på att få rida honom fler gånger!

2011-02-26 ? 23:04:46

Speciell

En väldigt speciell kanske kommer på tisdag ♥
Min bästa vän
2011-02-26 ? 22:53:54

Thea är bäst. Allmänt, alltid.

Red inte Fago idag eftersom han skulle vila.
.
Så jag pysslade med Thea istället. Klippte hovskägg och man och "skägg".
Manen blev fett misslyckad, så jag fick panik och sprang till en annan tjej i stallet, som vid första anblicken sa att vi fick klippa stubban. Och jag bara NOOOO, för det är fult. Så hon fixade till den så gott hon kunde så får den vara lite ojämn.
Ska sy en kudde av detta:
.
Vad som än händer så kommer jag alltid älska dig ♥

2011-02-26 ? 17:08:18

Handlat i Tomelilla

Nu har jag och Lara varit inne i Tomelilla och handlat.
.
Först var vi förbi stallshopen! :D
Där fanns det hur jäkla mycket som helst att köpa! Bra butik, plus att det var rea. Köpte dock bara en reapryl, hehe. Jag var väldigt nära på att köpa ett knallrosa schabrak med hjärtsömmar som hade matchat mina lindor:
Men det var allround och det vill jag inte ha..
Så jag köpte dessa:
  • Swarowski delat pannband
  • Ponnyhackamore från Jacson
  • Equi Theme ridtäcke
Det var bra med det nya pannbandet, för det jag har nu är rosa och grymt svårmachat ;)
.
Sen så var vi på Ica och handlade, köpte fett med godis, nudlar, panpizzor, och övriga matvaror! :D
2011-02-26 ? 15:50:07

Uteritt

Har varit ute med Thea nu, jag och Lara red ut i ca 2 timmar. Det var kul men lite blåsigt, Thea var grymt pigg. Haha så det blev en superkul uteritt. På ett ställe var det ganska mjukt att galoppera i vägkanten vid en allé in till bollerup. Men det var typ små diken fyllda med snö där, annars var det gräs, så då blev dessa vita stäck på marken som bommar som jag och Thea hoppade över, och typ tränade distanser och så, superkul! :)

.
Sen så åkte jag med Lara till Tomelilla och shoppade lite, betättar mer om det om en stund ;)
2011-02-26 ? 07:51:00

Oh yeah

Det händer mycket här på bloggen nu!
Nu här på sidan kan ni..
<-------------
  • Nu följa bloggen via Bloglovin' (gör det!)
  • Se på mina videofy.me filmer via videospelaren.
  • Se lite nya fina bilder.
  • Och som ni redan visste.. gå in på Bloggerfy!
Omg, är det sant? :O
2011-02-26 ? 07:00:00

Fy vad vidrigt

Igår när jag skulle fiska upp ett par morötter ut Theans morotstunna såg jag att det var något vitt närmare botten. När jag grävde lite så såg jag att det var mögel, uäk! Så då blev det att sortera ut dom fräscha morötterna och tvätta dessa plus tunnan samt kasta de äckliga. Tycker det här ser helt sjukt ut, har aldrig sett så mycket mögel.
.
Detta visar hur jäkla viktigt det är med hygien, även i stallet. Stallet ses ju lätt som ett smutsigt ställe, men om man inte städar upp mat och rengör ordentligt - då kan man få mögel, råttor eller skadedjur. Och det vill man ju inte ha! ;)
2011-02-25 ? 23:43:27

Barbacka i ridhuset

Efter vi hade prövat att släppa hästarna i ridhuset så red jag barbacka på Thean en liten stund. Hon var helt ok för att vara barbacka då jag har sämst balans, men hon kändes inte helt eftergiven i vänstersidan. Tänker inte skriva så mycket, ni får se en film som Lara filmade istället ;)
.
Ignorera den misslyckade halten, det var helt mitt fel, klappade henne för att hon så snällt stannade ändå.
Strunta i att tårna pekar nedåt, jag suger på det.
2011-02-25 ? 23:37:29

Theas nya "kompis"

Idag prövade vi att släppa ihop Thea med den nya islandshästen i ridhuset. Först var det inga problem och dom brydde sig typ inte om varandra. Så vi ville få dom att hälsa så dom gjorde upp nu när vi var med och inte senare i hagen. Då blev det lite fajt, haha. Eller typ att de vände rumpan till och ett par kickar men sen så sprang dom runt och bockade och var jätteglada. Thea är ju lite svår med andra hästar, så detta verkar funka bra endå. Ingen häst blev träffad tror jag, och som tur var hade jag satt på thea både boots och benskydd :)
.
Funderade på att ladda upp en film från när vi släppte dom och do sparkar mot varandra och bockar och har sig, men det ser så livsfarligt ut, och jag kommer bara få en massa sura kommentarer, så nej tack.
.
Efter det så red jag, skriver om ridpasset om 5 min.
2011-02-25 ? 16:44:00

Drömmen om en strand och en glass i min hand

Jag är dödligt sugen på att åka utomlands. Något varmt ställe där man kan gå i sommarklänning, gå på stan och shoppa, äta glass, ligga på stranden eller vid poolen. Åh så härligt, kan föreställa mig en lång strand med klarblått vatten, massor med folk, goda glasstånd och restauranger och shoppingställen längs hela stranden.
För ovanlighetens skull känner jag att det nödvändigtvis inte måste vara hästar där.
.
Nästa vinter måste jag åka utomlands, helst skulle jag vilja åka med en kompis, men familjen går väl också bra. Skulle helst vilja åka till Gran Canaria, Miami, Dubai, Hawaii eller Bangkok. Ganska lustigt egentligen att jag säger Miami, jag trivdes ju inte alls där då jag var där, men det är typ ett sånt ställe jag vill till nu.
.
Kommer ihåg när vi var på Gran Canaria och vi åkte till Maspalomas (tror jag det var) en dag, och så träffade vi en kompis till mig där. Gud vad kul det var!
Det var verkligen drömstranden också.
.
Vintern är på tok för lång i Sverige, även här i skåne. Dags att klippa av den med en resa ;)
.
Åh jag vill:
2011-02-25 ? 15:45:00

Jeansridbyxor

Kommer ni ihåg att jag skrev om Denimridbyxor i detta inlägg?
Mountain horse har också skitsnygga jeansridbyxor, och dessa kostar nästan hälften så mycket! :)
999 kr här!
SÅ grymt snygga !
2011-02-25 ? 14:36:57

Fago och föl

Var ute och red Fago nu på luchen. Jag skrittade kanske i en halvtimma runt bollerupområdet och utforskade. Bollerup är ju så himla stort så jag har ju inte ens varit på halva Bollerup. Vid stostallet hittade jag dessa söta:
Som jag sa i videon, i trean så läser vi "hästens utbildning", och då får man välja en treårig som man rider in och utbildar. Dom här kommer vara tre år då så någon av dom kan jag välja sen ;)
Det finns fler föl i andra hagar.
.
Sen så red jag och Fago bort till ridhuset där jag jobbade igenom honom en kvart :)
2011-02-25 ? 12:17:00

Pay and Jump

Såg igår att det skulle vara en pay and jump här på Bollerup! :)
Den skulle inte vara förrens om ett par veckor, så jag funderade mellan att hoppa 80&90 eller 90&100, bestämde mig till sist för de två högre höjderna så ändrar jag om det inte känns bra dagarna innan. Det är ju ändå hemmaplan så då kan man ju utmana lite!
2011-02-25 ? 10:22:07

Göteborg Horse Show

Gud vad jag hade velat vara där just nu. Ångest för att jag inte är det :S
Näste år ska jag iallafall dit, får samla ihop ett kompisgäng och dra dit! :)
nu blir det att gå och rida istället ;)
2011-02-24 ? 23:06:20

Videofy.me

Nu har jag skaffat ett Videofyme konto också :)
Här kommer alla filmer från mina hoppträningar fast via Videofyme istället för youtube!
Vad roligt att se, dessa filmer känns verkligen "gamla", trots att det inte var så länge sen ändå, bara ett par veckor. Vi har blivit så mycket bättre sen dess känns det som. Jag och Thean utvecklas väldigt snabbt! :D
2011-02-24 ? 22:18:25

Ge mig sommar jävligt fort

Kunde inte ta dom finaste bilderna från min Facebook, nya Facebookalbumen är störda ;)
.
Gud vad jag längtar till sommaren: Jag, Thea, en till häst och en massa kompisar. Det ska bli much better than förra sommaren! :D
2011-02-24 ? 21:41:28

Dressyrträning som vanligt på Torsdagar

Idag så dressyrtränade jag för Eva med Thean. Hon var verkligen upp och ner idag, först var hon helt ok, sen skitjobbig och jobbade helt emot, och sen så blev hon superfin, sen dum igen och slutade med fin igen haha.
.
Vi jobbade med volter, öppnor, skänkelvikningar, halvhalter, bakdelsvändningar och ryggningar.
.
Vad jag måste tänka på är att altid vara konsekvent, det är inte ok om hon gör halten 3 m för sen och det är inte ok om hon går skänkelvikning ett par steg på en volt. Då måste jag alltid säga ifrån. Annars blir hon olydig.
.
Men hon var delvis extra fin i formen idag, det gillar vi ;)
2011-02-24 ? 15:40:00

Mot hagen

Haha en film från i morse när jag skulle ta ut Thean.
Det var lite svårt att filma samtidigt som man höll i en hungrig häst och en överfylld höpåse. ;)
2011-02-24 ? 14:20:29

Fago i parken

Har ridit Fago, vi red ut på ängarna runt Bollerup lite och sen red vi i parken med Amanda! Han var ganska bra, mjuk och så, lite seg ;)
Men vi gjorde jätteroliga övningar, det var superkul att rida i parken :D
Lite bilder:
Amanda och Nessie
.
Rider Fago
.
Amanda och Nessie
.
Jag och Fago
2011-02-24 ? 00:21:41

Lite hoppning med Thea

Yes, som ni kanske läste förut så hoppade jag med Thea idag! :)
.
Jag och Amanda byggde fram fyra hinder; ett plank, en oxer, ett räcke och ett kryss. Vi gorde det till en linje och en dogleg så man kunde hoppa lite som man ville, dvs olika relaterade avstånd och svängar och så.
.
Thea var lite busig och bockig i början, och sen när vi kom igång och hoppa så var hon grymt taggad (kan vara för att jag hade sporrar), hon kastade med huvudet och sprang hela tiden och överhoppade, hon tyckte det var superkul! :D
Vi hoppade bara ganska små hinder, och mer övningar på distanser, omhoppningssvängar och komma an i olika längder på sprången. Thea var duktig, bara bra distanser, dock väldigt taggad haha. Och svänga vet vi ju att hon kan!
.
Jag tror att Amanda tyckte det kändes bra för henne också, eller jag tycker iallafall det gick bra för Amanda! :)
.
Lite bilder:
Ah lite failbilder den banan men aja, det bjuder jag på :)
.
Amanda och Loch Ness:

Nu blir det nog sömn för min del! :)
2011-02-23 ? 23:35:28

Fago för dagen

Nu är jag klar med ridningen för idag (eller snarare för en stund sen).
.
Gick först och byggde fram bommar med Amanda eftersom vi skulle hoppa, vi lät dom ligga som cavaletti på marken.
.
Fago
Red i ca 30 min, och han var inte sådär jättebra idag, ganska seg och motvillig. Han blev dock ganska pigg i galopperna! Hade en halsförlängare på också så att han bygger musklerna rätt nu i början.
Bilden gör verkligen inte hästen rättvisa..
.
Amanda red markarbete och lite bommar på Lyssa samtidigt.
Det är alltså inte hennes häst, hon tar bara hand om den på lovet :)
.
Berättar om hur det gick med Thean idag om fem min, ska bara äta lite först!
2011-02-23 ? 16:42:21

Skåne & Göteborg

Nu ska jag ut och rida hästarna, tyvärr snöar (!?) det idag så det blir ingen uteritt med Fago. Tänker nog hoppa med Thea iaf!
Kommer bli sjukt sent, har inte mockat eller ngt ännu. Så kommer väl hem vid 10 haha. ;)
.
Om ni ska till Eurohorse mässan så glöm inte att besöka Bollerups monter. Bollerup har även bidragit med den här fina hästen Fay till lotteriet, så grymt jävla fin! :D
Synd att jag inte ska dit, hade velat vinna ju!
2011-02-23 ? 11:50:48

Aw kanske..

Jag tror jag nästan har bestämt mig för träningsläger nu.
Jag tror jag kommer åka på AW Sporthorses and Education om jag ska åka på något läger. Det verkar roligt och professionellt, och vad jag hade hört först så var det bara småbarn där, men om man åker på Jump Camp B eller C så är det äldre.
Om jag nu åker dit:
Antingen åker jag på 7 dagars Jump Camp A v.31 (för LB/LA ryttare som vill högre).
Eller så åker jag på 10 dagars Jump Camp B v.33 (för LD/LC ryttare som vill högre)
Vet ju inte riktigt vilken nivå jag och Thea ligger på då :)
.
Åhhhhh, men blir fett sugen, låter grymt kul :D
Bilder från aw:
Foton Av Fanny: heztar@bilddagboken
2011-02-23 ? 10:33:00

Lika som bär?

Jag har länge tyckt att min ponny Thea är lite lik Enskedes ponny Madonna. Madonna är ju korsning arab/connemara medans Thea är renrasig connemara.
Nu när jag jämförde dom här två bilderna (och några andra) tycker jag dom påminner om varandra, men kanske inte är sådär extramt lika. Thea har ju längre ben, längre hals, annat huvud.. Så så lika är dom inte. Jag tycker ju Thea är finare.. ;)
Vad tycker ni? Är dom lika?
2011-02-23 ? 09:09:00

Älskar min ponny

Tycker det är så härligt att känna hur bra en relation till en häst börjar bli.
.
Jag kommer ihåg att Diana kom travande när jag ropade hennes namn en sommar när jag hade tagit riktigt bra hand om henne.
.
Nu när jag ropar på Thea så gnäggar hon nästan alltid, och oftast när jag kommer ner till hagen och ropar hennes namn så kommer hon i galopperande. Några gånger har hon kastat sig runt och kommit i full fart, så att jag nästan blivit rädd att hon ska göra sig illa!
Hon kanske känner sig lite ensam :S Som tur är kommer det en ny häst på fredag, en islandshäst, som hon ska få dela hage med!
2011-02-23 ? 06:44:00

Hur ska man blogga?

Jag har funderat lite över det här hur man ska blogga. Alla bloggar ju på sitt sätt, och jag vet inte riktigt om jag har hittat mitt sätt ännu.
.
Vissa skriver inlägg utan bilder - vilket är tråkigt.
Andra lägger bara upp biler - vilket är nästan lika tråkigt.
Några skriver jättelånga väl genomtänkta inlägg, men uppdaterar mer sällan.
Andra skriver korta inlägg men har grym uppdatering.
-
Vad tycker ni är bäst?
1. Att skriva ca 3 inlägg per dag men dom är långa, intressanta och väl genomtänkta?
2. Att skriva 7 lite kortare inlägg per dag men som alla ändå har betydelse?
.
Ett exempel på den första tycker jag är Sara Carlsson, och ett exempel på den andra är jaaa.. ehh. kanske Dressyrmupparna ibland?
Då har jag jämfört inlägg som handlar om produkter.
Carlsson om boots.
Dressyrmupparna om boots.
.
Förstår ni vad jag menar?
Tycker ni att man ska lägga ner mycket krut på ett inlägg som Carlsson hade gjort, eller dela upp krutet och skriva många inlägg som Dressymupparna gör? :)
2011-02-22 ? 22:58:08

Tisdag ridning

Nu har jag ridit båda hästarna :)
.
Thea
Vi red lite markarbete över 4 bommar som låg i varsin ände av en 15-10 meters volt (beroende på vilken ände av bommarna man red. Sen så höjde jag upp bommarna med hälften sockerbitar, så dom blev "snea". Sen så jobbade jag med övergångar, avstånsbedömning i olika längd på sprången.  Thea var ganska pigg och tog tag i uppgiften bra! Och den större delen av sprången blev riktigt fina! :D
Sånna här "hoppade" vi :)
Sötnos
.
Fago
Jag red kanske en halvtimme i ridhuset med Amanda H och en kille som jag inte minns vad han heter. :)
Fago var pigg och glad och ville gärna galoppera vidare efter dom där två "aktiveringsvarven". Vi travade en stund och jag försökte sitta ned på honom och höll på att dö av garv för att det inte gick, medan Amanda också garvade eftersom Lyssa (en fjording) speedade som en galning. Fjordhästar är ångvält!
Fago var iallafall fin tillslut, gillar hästen skarpt! Han kommer vara grymt fin sen när han är igång.
Trötter efter ridpasset
.
Nu är det GODNATT!
2011-02-22 ? 18:00:00

Bred eller tunn

Vad tycker ni är snyggast?
.
Bred nosgrimma?
.
Eller tunn nosgrimma?
.
Jag kan faktiskt inte bestämma mig för vad jag tycker. Man i dressyr ska det absolut vara bred, i hoppning kan båda vara snyggt beroende på hur man använder det. Jag har ju alltid pullarnosgrimma i hoppningen. :)
2011-02-22 ? 16:36:18

Riddags

Nu ska jag rida Fago och Thean!
Tror det blir en dust med Thean först, medan jag har någon ork kvar ;)
.
Jag och Thean tävlar dressyr, hahahahah.
Det gick hemskt den gången :')
2011-02-22 ? 16:28:44

Bloggerfy

Nu är jag med i Bloggerfy! Otroligt bra sida :)
Man får många fler läsare och kommentarer, och det är lätt att förstå sidan!
Klicka på bildlänken här på sidan för att komma dit.
<-------
2011-02-22 ? 15:21:44

Ridjackor

Jag måste verkligen skaffa en ny ridjacka. Dom jag har nu är bara sånna här bomberjackor eller vad dom nu kallas. Och visst, dom är väl snygga ibland, men jag är ganska trött på dom..

.
Fygursydda jackor är så mycket snyggare :) Såg att dom hade många snygga jackor på Horze, många olika typer av jackor och så!
Bomberjackor blir kroppsformen så konstig i, speciellt när man som jag har mycket i fickorna!
.
Den sista vet jag dock inte om jag tycker är snygg eller ful ;)
Alla bilderna är bildlänkar.
2011-02-22 ? 14:01:09

Svaren i finn 6 fel

  • Takfönstren på huset är borta
  • Smutsen på Theas ansikte är borta
  • Märket på täcket är borta
  • Röda plastbrickan på täcket är borta
  • Svarta hinken i snön är borta
  • Färgen på hustaket är ändad
Först att hitta felen och hade en giltig länk var Sigrid på carantiliel.blogg.se! :)

2011-02-22 ? 00:09:17

Dagens ridpass med Fago

Nu har jag ridit Fago också. Red med Amanda H i stora ridhuset.
Skrittade och travade och tog någon liten galopp också. Travade nog egentligen ett par minuter för länge, men han ville inte ta stöd på bettet först så jag kände mig tvungen till ett par extra minuter (vi har ett schema hur många minuter han ska skritta, trava per dag). Men han var ganska fin i formen, och hästen har ju värsta steget, dock går det knappt att sitta ned på honom, haha. Han var väldigt pigg också, trots att han är tjockis!
Prövade också att trava över bommar som vi hade lagt fram (alltså bara en bom på marken). Det tyckte han var kul haha :)
Men var i ridhuset kanske 40 min, skrittade mest :)
Fago, Amanda, Loch Ness (amandas fina häst)
Fago och Ness (ööh smeknamn?) var så himla söta ihop, så jag var bara tvungen att ta en bild. När Amanda skulle gå till andra änden av ridhuset för att fixa med Ness täcke så blev Fago lite galen haha. :)
2011-02-21 ? 18:47:50

Dagens ridpass med Thea

Hej! Nu har jag ridit Thea, och om fem min ska jag ut och rida Fago.
.
Thea har ju inte gått på tre dagar pga skorna som gick sönder, så hon var ganska piggelin idag! Fast hon lugnade snabbt ner sig. Hon var ganska stel men kom loss bra i sidorna tillslut och blev mjuk. Traven blev hon bra i, men i galoppen hittade vi aldrig någon bra känsla.
Haha, sen så var det några gånger hon tyckte att jag krävde för mycket av henne, och då blev hon lite arg och började studsa!
Knas ponny!
Min finaste idag ..
2011-02-21 ? 14:12:00

300

Detta är mitt 300de inlägg!
.
Lite kul är att det tog över ett halvår att skriva de första 200 inläggen, och de senaste 100 skrev jag på ett par veckor! ;)
Första bilden jag någonsin lade upp i bloggen!
2011-02-21 ? 13:04:00

En till bit av min önskelista

Kingsland mössa
.
Kingsland väst.
.
2011-02-21 ? 11:54:06

Åh, ridläger

Åh, har just kollat klart på ponnyakuten.
Blev så himla sugen på sommar, och framförallt att åka på ridläger!
.
Vilka ridläger är bra för dom med egen häst?
.
Jag kollade på AW, och det verkar grymt bra, ligger i Skåne. I så fall skulle jag gå på Jump Camp B eller Jump Camp A, beroende på vart jag och Thean ligger då, dom har bra anläggning och bra tränare. Jag vet att många säger att det är roligt, men också att det är mycket småbarn där, hm.
.
Sen så kollade jag på Marks. Verkar också grymt bra, och det träningslägret jag skulle åka på där är åldern 16-21! Dock är det bara sex dagars, och det är ganska långt att åka!
.
Båda dessa är väääldigt populära, så får skynda mig att anmäla isf!
.
Har ni några tips på bra träningsläger eller läger för dom med egen häst? :)
2011-02-21 ? 10:54:43

Hesti i hagen och jag i soffan

Hej hej! Nu är hästen ute i hagen! Så jag ska chilla lite fram tills tolv. Hade tänkt att se på Ponnyakuten och Solsidan på svtplay, allas favoritprogram. Eller hur?
.
Måste dock dissa att ponnyakuten har blivit mindre ridning, mer filma typ blommor, hästar som går och betar, fåglar samt massa onödigt och ointressant snack som tex det här med döda kaniner. Vad tycker ni?

2011-02-21 ? 03:30:13

Nattblogg

Hej hej! Är änligen klar med min Svenska novell som min lärare ska läsa kl 8 denna morgon! Woho jag hann :D
.
Krav på mig själv: börja tidigare nästa gång!
I can be your hero baby
2011-02-20 ? 20:51:45

Söndag

Nu har jag ridit Fago och pysslat med Thean en stund :)
.
Det gick ganska så bra med Fago, han är fin! Men han ska ju sättas igång, så jag red ca 20 min. Väldigt mjuk och trevlig häst, men blev trött väldigt fort !
.
Sedan har jag pysslat lite med Thean, imorgon kommer hovslagaren! :D
Första dagen jag var ägare till Thea :D
2011-02-20 ? 12:23:37

Skulle jag passa som brunett?

Jag har aldrig färgat mitt hår i hela mitt liv. Jag har ju så "onaturligt" ljust hår, så det har känts lite dumt att sabba det.
Slängde ihop två bilder lite snabbt och fixade håret bara för att se hur det skulle bli om jag färgade brunt. Vad tycker ni?
(skit i den urdåliga redigeringen)
Snyggt eller inte?
2011-02-20 ? 11:27:31

Min individuella studieplan

Här är alla de kurser som jag har planerat att läsa :) Historian ska jag tenta.
Lite kul är att det är exakt samma kurser som jag skulle ha läst på södra plus mer franska, biologi, engelska mm, bara att jag nu också får massa roliga hästkurser! Och att jag får bättre behörighet till vidare utbildning, full meritpoäng och behöver bara få MVG i lite mer än hälften för att få 22,5. Vem är bäst?
.
Engelska A 100
Estetisk Verksamhet - Bild 50
Idrott och Hälsa A 100
Matematik A 100
Naturkunskap A 50
Religionskunskap A 50
Samhällskunskap A 100
Svenska A+ B 200
Projektarbete 100
Arbetsmiljö o säkerhet 50
Datorkunskap 50
Projekt och företagande 50
Ekologi 50
Kretslopp 50
Växt- och Djurliv 50
Arbetsliv Naturbruk 100
Basmaskin körning 50
Djurkunskap Grund 50
Hästkunskap 150
Häst och stallskötsel 150
Ridning och körning grund 150
Engelska B 100
Matematik B 50
Matematik C 100
Mikrobiologi och Genetik 50
Matematik D 100
Biologi B 50
Fysik A 100
Fysik B 150
Kemi A 100
Kemi B 100
Franska steg 3 100
Franska steg 4 100
Franska steg 5 100
Historia A 100
Matematik E 50
Arbete med häst 200
Ridning 100
Specialidrott ridning 200
Hästens utbildning 150
3800
.
Man behöver dock inte läsa alla dom här kurserna om man går här, men jag har valt det! Vi har grymt mycket individuellt val och möjligheter till utökat så man kan forma sitt program nästan hur man vill! :D
2011-02-20 ? 07:33:00

Planering v.8 Sportlovet

Här kommer en plan på ungefär hur jag tänker lägga upp det med Thea och Fago på lovet.
.
Söndag (v.7) - Gå med Thea, ev släppa i ridhuset. Rida Fago lite lätt.
.
Måndag - Thea får en ny sko, sedan dressyrpass med Thea. Ev rida Fago lite lätt.
Tisdag - Thea skos och verkas, sedan hoppa/hoppträning med Thea. Rida Fago lätt dressyr i ridhuset.
Onsdag - Rida ut med Thea.  Fago lite dressyrövningar.
Torsdag - Dressyrträning med Thea. Rida ut med Fago.
Fredag - Bommar eller rida ut med Thea. Bommar med Fago lite lätt.
Lördag - Rida ut eller snabbjobb och känna igenom Thea. Rida ut med Fago.
Söndag - Bommar eller hopptävling i Malmö med Thea. Fago vilar nog oavsett.
.
Jag får se om jag kommer iväg på tävlingen, jag anmäler mig på Torsdagmorgon om jag hittat någon som kan köra. Alla med körkort har ju kört hem över lovet. Pappa kan möjligen köra, så kommer hela familjen ner och firar min födelsedag fre-mån.
random pic
2011-02-19 ? 23:51:53

3 redigerade bilder från idag

Dom blev inte sådär jättebra, är inte så nöjd, men gillar den första mest. Den blev lixom enklast. Men den sista var ju för söt med tungan :)
Vilken gillar ni mest?
2011-02-19 ? 22:41:18

Finn sex fel

Den som först hittar de sex skillnaderna får en länkning :)
Orginalet:
Redigerad:
.
Hmm, det är nog ganska svårt att hitta dom. Aja, om ingen hittar så blir det den som hittat flest! Så gissa på!
Och jag godkänner inga kommentarer föränn det är avslutat :)
2011-02-19 ? 20:05:20

Första dagen på lovet faktiskt

Nu har jag varit och pysslat med Thea en stund, tog jättesöta bilder på henne när hon stod på gången (dessa kommer snart när jag redigerat dom).
.
Hovslagaren kommer på Måndag och fixar en ny sko, så jag red inte idag, men kanske släpper henne i ridhuset en stund imorgon!
.
Jag tror jag ska försöka fixa en veckoplanering ikväll också, så det blir någolunda "strikt" trots att det är lov! :D
Till er som inte fattat det: Jag har sportlov!

Knaaas
2011-02-19 ? 19:53:26

Skönt på vintern

En sak som jag alltid har på mina sadlar på vintern är rumpvärmare/sadelvärmare. Det är grymt skönt att rida med och det blir inte så kallt att sitta i sadeln. Jag har en i äkta fårskinn (mycket bättre, snyggare och mjukare) som nu är ganska nedsliten eftersom jag använt den så mycket! :)
Kanske inte världens snyggaste grej, men helt klart värt att köpa!
Dock så finns det många gräsligt fula:
2011-02-19 ? 14:27:48

Trötter

Härlig morgon!
Hade morgonfodring, vilket gjorde att jag fick stiga upp 05:15 för att vara i stallet 05:55. Fodrade alla hungriga hästar, och sedan fixade jag Theas påsar, hinkar och mockade!
Hahahhahah, nu kommer det roligaste. När jag var klar med det så hade Thean fortfarande inte ätit upp. Så jag gick och satte mig i sadelkammaren. Sen så råkade jag somna där. Är man trött så är man!
Sen kom Thea ut vid halv åtta tiden :)
Och jag gick hem och sov till ett..
2011-02-18 ? 21:35:59

Skitskor

Nu har jag varit ute och pysslat med Thean! Ho var glad och så, hade tänkt att rida barbackadressyr, men när jag hade lindat ett ben så såg jag att hon hade tappat en sko, eller rättare sagt en halv sko! Så det blev ingen ridning idag, ska försöka få tag på hovlagaren, som ändå skulle komma och verka Thea på tisdag!
.
Lite bilder på gången :)
Snyyggt med bara ett lindat ben.
2011-02-18 ? 19:00:00

Det bästa jag gjort

Det bästa jag har gjort i mitt liv var nog att sluta på Enskede och skaffa egen häst. Inte för att Enskede var något dåligt, eller att det är något negativt med ridskoleryttare, men vem vill vara det hela livet?
.
Vem vill sitta där sen och vara en ridskoletant och det ända man har gjort med ridningen är att sitta och rida på lektionshästar en gång i veckan, när man kunde ha skaffat en egen häst och tävlat, kommit långt, haft kul och lärt sig mycket mer? Och ha missat allt det roliga med ponnyåren bara för att man valde att stanna på ridskolan med sina vänner en gång i veckan och inte utvecklas ett piss. Och typ bli överlycklig om man får rida lite extra. Skritta av ridlärarens häst lixom, kul!
.
Många säger att dom inte har råd, men dom flesta har faktiskt råd med egen häst, bara det att dom inte försöker tillräkligt. Annars kan kan ju alltid börja i en liten skala, medryttarhäst, foderhäst eller liknande. Det är så mycket bättre! :)
.
Jag skaffade egen häst när jag var 10, och jag önskar verkligen att jag kunnat rida henne längre och vara med henne mer. För dom åren jag inte hade egen häst att rida på, utan bara red en gång i veckan, dom åren var döda i jämförelse!
Ridskolan funkar i kanske i fyra år (för jag tycker verkligen man ska börja med att gå på ridskola, minst 1,5 år), sen är det nästan dags att försöka gå vidare om man vill något med sin ridning :)
.
Så kämpa lite nu, det finns alltid sätt att lösning som passar, så att man verkligen kan få uppleva saker med sin ridning :D
2011-02-18 ? 17:59:00

Men åååh

Skit också!
Det blir ingen tävling imorgon, blir tvungen att stryka mig, har inte lyckats fixa någon som kör. Pappa kanske skulle ha kommit och kört men han fick förhinder.
Jaha då blir det att stryka sig då..
Fan vad vi skulle ägt!
2011-02-18 ? 16:45:00

Denimridbyxor

Jag tycker ridbyxor i jeansmodell är så grymt snyggt!
Hittde den här hemsidan där dom säljer så grymt snygga denimridbyxor. Jag skulle verkligen vilja ha ett par i jeansmodell.
.
Antingen i modell Anges (vänster) eller Philippa (höger).
Och så finns båda i antingen Blue jeans eller Black jeans!
.
Jag tycker Agnes modellen nästan var snyggast, eller den var mest unik. Jag gillade fickorna bak. Men Philippa var också snygga. Jag tror att om jag skulle ha någon av dom så skulle jag vilja ha dom i Black jeans, eller kanske ett par Black och ett par Blue ? :)
2011-02-18 ? 15:45:32

En del av min önkelista

Gjort en ny kategori nu som ni ser :) Kommer säkert fler!
.
Jag fyller ju år snart, så här är några sker jag skulle vilja ha! :D
Stövlar Mountain Horse Supreme High Rider. Och dom ska vara långa!
Vil inte ha för spejsade ridstövlar eftersom det kan bli jobbigt att matcha och jag vill kunna byta utrustning ofta :)
Och så är jag trött på allt tretorn liknande, vill ju gärna kunna tävla dressyr också!
.
Kingsland väst! Bara för att dom är så snygga :)
.
Animo kavaj! Fast svart, eftersom min hjälm är svart :)
.
Och så till sist, ett par ponnysporrar, eftersom mina är både för långa (20mm) och är trasiga.
.
En pytteliten del av min önskelista just nu, mer kommer senare, och kommer ligga under samma kategori! :)
2011-02-18 ? 12:59:00

Gårdagens hästlektioner

Gömde att skriva om hästlektionerna igår (som vanligt). Men skrev ju iallafall om specialhästvården haha :)
.
Ridning. Jag red Quasimodo, en väldigt knepig häst som tog en stund att förstå. Han var lite småseg också men reagerade bra på sänkeln. Efter ett par halvhalter och övergångar blev han ganska trevlig och eftergiven. Vi jobbade med sidförande vilket Quasimodo var bra på och ville gärna ta rumpan först, så där fick jag jobba lite. :)
.
Körning. Gick bra! Hade Eclipse igen, finaste hästen! Vi körde precision igen, en bana på 10 portar, med även en omkörning på tid. Eclipse var grym, jag var bara i en port tror jag :) Och jag hade inte ned några bollar!
.
Vi ska övertala våran ridlärare Hanna om att vi vill rida körhästarna någon gång! Då skulle jag vilja ha Eclipse eller Remington! :)

Random från bollerup
2011-02-17 ? 21:38:38

The E!

Världens bästa kommer nog hit snart! :D
Fyffaaan vad kul vi ska ha då, haha, du ska få se Skåne som du aldrig sett det förut!
Saknad! ♥
.
Btw, snackade med fritids, dom kan hämta dig i Tomelilla!
2011-02-17 ? 21:25:18

Dressyrträning woho

Haloo!
Nu har jag dressyrtränat för Eva! Idag gick det ganska bra, Thea var mycket lydigare och mer eftergiven än förra gången så vi kunde jobba med lite andra saker.
.
Först så jobbade i serpentiner i trav och i varje båge så gjorde man en 5-8 metersvolt och ställde igenom, och vid medellinjen skulle man göra 3 skrittsteg. Övningen var super och Thea blev lösgjord och bra.
.
En annan bra övning jag gjorde var att jag skulle galoppera långsidan , göra en 12 metersvolt vid varje bokstav och sedan vända snett igenom i ökad galopp och sedan ihop till arbetsgalopp, bryta av och trava halva kortsidan, och sedan fatta galopp och göra övningen igen på andra långsidan. :)
.
Sen för övrigt så jobbade vi ganska mycket övergångar och ställning :)
.
Hmmm.. Dags att fixa nya bilder? Bilderna som jag har i arkivet motsvarar inte den nivån vi ligger på längre känns det som..

Den här är ju lite oseriös så den kan vi ta :D
2011-02-17 ? 12:58:57

Specialhästvård

Åh, måste bara skriva ett snabbt inlägg här. Vi har just haft specialhästvård, och vi skulle göra stallbandage.
Vi hade prov på det idag, och jag hade inte så stora förhoppningar på det för jag fick anmärkning på typ allt förra gången. (Typ att jag skulle linda en halv cm högre på padden, låta lindan ligga perfekt omlott, se till att gropen inte blev, padden fick knappt sticka ut, lite hårdare, mm) Hon är perfektionist våran lärare. Man skulle linda ett bak & ett fram, ett höger & ett vänster, ett långt bandage & ett kort.
Så jag gjorde ett kort höger fram och ett långt vänster bak. Och så var jag extremt nogrann. Och vet ni? Jag fick MVG på båda! Så nu är jag glad :D För det är grymt svårt att få MVG för henne, för då ska dom verkligen vara riktigt bra, och jag fick ingen anmärkning alls :)
Här är ett långt stallbandage :)
Fast jag måste säga att det inte var så bra, skulle nog få G, VG om hon har tur, på våra lektioner.
För våran lärare hatar när det sticker ut sådär mycket padd haha.
2011-02-17 ? 00:08:58

Fågeleufori

Hahahahahahaha nu dör jag lite.
Idag fick vi ett papper om fågelläten av vår biologilärare Gudrun (som blir helt euforisk när man snackar om naturen). I detta papper så har våran väldigt engagerade Gudrun försökt beskriva olika fågelläten så vi ska lära oss dom. Här är några:
.
Bofink - 100 meterslöpare som spurtar på sista 10 med spansk accent
Järnsparv - Barn som cycklar på dåligt oljad trejuling.
Ringduva - Du tog mina tu du - Du tog mina tu du (anklagar räven för stöld av ungarna)
Talgoxen - Våren är här - våren är här. Vintern döö.. viter döö..
Kungsfågeln - Jag är minst, jag är minst, jag är minst i sverige. (Med mycket hög tonhöjd)
.
AAh men nu förstår jag preciiis hur dom låter hah :D Gud vad vi dog när vi satt och läste upp dom där i soffan sen, älskar Gudruns engagemang i ämnet. :)
Hahha men vi kom fram till att Bofinken låter ju såhär:
Jaaa men precis, spanska accenten :D
Förrestan, gud vad jag vill ha sommar nu, med fågelkvitter, love it ♥
2011-02-16 ? 23:42:55

Pip

Roligt med så många besökare idag! :D
Ganska överlägset besöksrekord, någon som länkade?
Ah, sluta inte följa bloggen nu, ju mer kommentarer och besökare, destå mer kommer jag att blogga! :D
2011-02-16 ? 23:37:40

Barbacka för dagen!

Hej hej! Idag blev det ett dressyrpass ca 35 min barbacka på Thean! Gick superbra, kunde korta och länga formen precis hur jag ville! Utan att hon blev sur i kort form och typ börja bråka. Sen så gick det ju inte lika bra med galoppen då jag fick lite dålig balans, och hon bockade lite och så hehe :D Men traven var hon så himla snygg i, och det kändes som hon hade "viljan" idag :)
Känner att det är dags att ta med mig en fotograf ut när jag rider nu, så ni får se något haha !
.
Känner ni också att vissa hästar går mycket bättre barbacka ibland??
.
Jag vet två hästar på min gamla ridskola, dom gick i stort sätt bara fint och arbetade så mycket bättre när man red barbacka på dom.
världens finaste
2011-02-16 ? 16:21:15

Flughuvor

I sommar ska jag ju ha ponnyn på Gotland. På sommarn är det ju alltid grymt mycket flugor, så då funderar jag på att skaffa en flughuva. Vad sägs om dessa? ;)
'
Guud vad gullig Thea skulle vara i den här!
.
Haha vilken ful, men häftig!
.
Haha den här skulle vara gullig.
.
Vad säger ni?
2011-02-16 ? 14:02:47

Eskadron

Jag älskar verkligen Eskardrons kollektioner. Väl genomtänkta, snygga, fint upplagda. Kan sitta hur länge som helst och bara kolla på de olika prylarna och tänka vilka jag vill ha och hur jag ska kombinera :)
Vilken av dessa kollektioner tycker ni är finast?
(jag vet att vissa inte säljs längre)







Åh alla är grymt fina, men några är lite extra snygga :)
2011-02-16 ? 12:49:39

Fyra Frågor

Li om Fin chey:

1. Hur mycket kostar det att ha häst på bollerup (i månaden)? 
2. Vilka bett rider du på och hur ofta byter du bett? :) 
3. Hur många sadlar har du och vilka? :)
4. Hur många täcken har du och vilka täcken tycker du att man behöver ha? :)

1. Det kostar 1700 kr i månaden, och då ingår boxplats, hagplats, fri tillgång till de fyra ridhusen, halm och morgonfodring+kvällsfodring (det är kollektivt där, men i tex mitt stall så är det kanske i genomsnitt mindre än en fodring i veckan).
Sen så köper man till efter hur man vill ha det. Jag har valt att köpa till betfor, spån (vilket egentligen är ganska dumt eftersom halm är gratis) och hö. Man kan också köpa till hösilage, olika kraftfoder och sånt. För strö och grovfoder så betalar man per månad så tar man så mycket man vill. För kraftfoder så skriver man i hur mycket hästen äter så betalar man för det :)
Jag har (tyvärr) de dyraste alternativen (hö, spån) och jag tror att kostnaden för att ha Thea på Bollerup för mig är väl ca 2400 kr i månaden. :D



2. På Thea rider jag med tvådelat i hoppning och tredelat i dressyr oftast, eller varierar ju lite men det är ju vad jag har på tränset haha. Rider ibland med rakt (fast väldigt sällan) och ska försöka få tag på ett hackamore!
Jag skulle aldrig sätta på min ponny ett pessoa, men skulle kanske kunna tänka mig att pröva ett hävstångsbett med kedja någon gång. Men jag tycker egentligen bäst om att rida på "vanliga" bett.

3. Jag har tre sadlar. Har en hopp och en dressyr till Thea, och även en sadel som jag hade till Diana som är allround.

4. Oj hehe, jag har väldigt många täcken. Flugtäcken, regntäcken, termotäcken, skrittäcken, ländtäcken, stalltäcken, fleecetäcken, svettäcken. Och har flera av varje haha. Så jag kanske har över 20 täcken haha. Jag tycker om skrittäcken/ridtäcken och vill ha många olika. Det är ganska viktigt för om hästen blir kall när man rider så är det ju inte bra. Okej haha orkar inte skriva om alla men jag tycker alla är viktiga :)



2011-02-15 ? 21:25:20

Fin chey

Idag fick Thea en jääättefin ny sko!
Fast hon var jättedum när Carina skulle sko, sparkade bakut och höll på, men efter en stund slutade hon.
Finaste Cheyen ^^
old pic
2011-02-15 ? 21:16:35

Hoppträning igen!

Idag var det hoppträning igen :D
För dagen var det banhoppning med lite titthinder, typ sockerbitar, murfärgade bågar (som jag tyckte såg skitkonstiga ut), en stor grind, glesa hinder mm. Thea tittade lite när vi kom in på dom där mursakerna haha.
Vi jobbade först typ cavaletti, sen lite olika övningar innan vi hoppade en bana.
En av banorna vi hoppade. Haha ingen fattar.
.
Thea var grymt taggad idag. Hon hoppade bra och så men fick hålla om mycket. Hon nitade en gång så jag trillade av, och det var för att jag inte fick med vänster bakben ordentligt på dogleggen. Men så gjorde jag om och då blev det bra. Det är sjukt hur noga man måste vara med henne, gör man minsta lilla fel så kan hon ta chansen och lura en. Man måste vara väldigt bestämd. Höjden på hindrerna och även distanserna är oftast inget problem för henne, hon kan kravla sig över nästan vad som helst, utan hon kräver bara en hel del av ryttaren! Men jag börjar kunna henne nu och då får man ju flytet automatiskt när man blir mer samspelta. :D
Så dagens pass är jag nöjd med förutom avfallningen haha :)
.
Tog med mig kameran och tänkte att idag kommer jag få jäääättefina bilder, men tyvärr fanns det ingen som kunde fota :(
2011-02-14 ? 22:44:00

Fin

Du är som solen, lyser upp min dag.
Du är som månen, alltid lika vacker att se på.
Du är som en dröm, för bra för att vara sann.

2011-02-14 ? 22:39:46

Skit tvättmaskin

Vet ni? Jag är sämst på att tvätta. Idag låg min tvätt i tvättmaskinen från 8 till halv 3, dvs 6 1/2 timme, och är fortfarande lika smutsig, men nu också blöt. Det var alltså vittvätt, och jag hade en flaska med något som såg vitt ut som man skulle ha när man tvättade så jag hällde den i något fack och ställde in maskinen. Det visade sig sen att det var sköljmedel, tvättmedel hade jag förstås inte lagt i (hade inte fattat skillnaden). Så min tvätt var bara jättegeggig och när jag öppnade maskinen så rann det ut vatten över hala golvet (ajdå). Haha, så jag försökte igen med sköljmedel och tvättmedel rätt denna gång. Men sen när jag kom tillbaka så blinkade maskinen rött (damn) så vi öppnade maskinfiltret och det rann ut vatten över hela golvet igen. Filtret var fyllt med gegg så det rengjorde vi, och sen så fick jag damp på maskinen och tog bara ut all tvätten och hängde den i mitt rum så nu är det helt blött på mitt golv istället! Woho! :D
2011-02-14 ? 22:26:27

Skooo

Hej hej!
Idag när jag tog in thea från hagen så hade hon tappat en sko igen :S som tur var fick jag tag på hovslagaren som kunde slå på den vid 3 imorn (om jag nu hittar skon!). Jag funderade på om jag skulle rida eller inte, hoven var lite trasig och jag ville inte att den skulle gå sönder ännu mer för då kanske man inte får på ny sko, men om jag red i mjuka ridhuset så vare nog ingen fara, hade ju tänkt att ta det lite lungt barbacka. Kom fram till att jag inte ville riskera hoven eftersom det är grusigt påväg till ridhuset, för utan hov ingen häst trots allt ;)
Så Thea vilade (tyvärr) idag. :(
2011-02-13 ? 18:54:01

I need

Hallå bloggläsare! Vart tog ni vägen? Försvann alla bara för att jag inte bloggade en dag? ;)
Ni som är här, kommentera! :)
2011-02-13 ? 18:25:23

Fago

Denna fina häst, Fago kallad "Molle", ska jag ta hand om på sportlovet :D Detta eftersom hans ägare ska åka bort!
2011-02-13 ? 17:41:53

Haha en liten film

Den här gjorde jag igår när jag var ute och skrittade 5an(en ridväg) med Thea :) Typ en liten halvdålig videoblogg !
2011-02-13 ? 17:14:03

Teveäliiänge

Hej! Nu har jag tävlat klaaart. Haha förlåt att jag inte skrev igår men jag hann inte.
Tävlingen idag gick inte sådär jättebra.
Första klassen så kunde det nog ha blivit riktigt bra, men tyvärr hade jag inte fattat att B-ponnyerna startade först, sen D-ponny (?) och sist C-ponny. På startlistan stog dom liksom i normal ordning men sen så hade dom ändrat tiderna bara. Aja det är väl mitt ansvar att hålla koll på sånt, vi hann iallafall inte rida fram alls och det gick superdåligt haha. ;)
.
Andra klassen så red jag istället fram lite för länge, men hon kändes jättebra innan vi skulle in på banan. I början gick det bra, men sen så blev hon lite öppen, men hon var lydig och så. Dock så kastade hon lite med huvet ibland tex när jag skulle ställa om, det får vi jobba på så jag är mjukare i handen där. Och sen så kollade hon på dommaren lite. Så vi fick inte så bra poäng i denna klassen. Dock dömdes det lite konstigt haha, fick en 4a på en mellangalopp som kändes bra, och i protokollet stog det "öppen i formen". Inte sätter man väl en fyra bara för formen är öppen, eller? Sen så fick jag en sjua på en halt som gick sämst hah.
.
Om jag räknar bort första klassen så är jag ändå nöjd med dagen även om jag fick usla poäng, för hon kändes bra på framridningen till andra och så kändes det som jag fick ut något av det även om dommaren nästan inte skrev något på protokollet.
Sen så var jag ju inte med för att rida för poäng utan snarare för träning och för att känna hur hon är på tävling och så.
.
Nästa vecka ska jag förhoppningsvis tävla hoppning, 85 & 90, om jag hittar ngn som kör. (åh vill verkligen vara med!)
.
pics kommer

2011-02-11 ? 21:27:03

Taggad? Ah lite

Kollade just på Åsbo's hemsida, där jag vill tävla den 19e bara jag hittar någon som kör. Och det var sjukt många anmälda. I LCn var det 102 starter. I LD+5 för D-ponny är det hitills 19 starter och LC 36 starter. Det betyder ju att det blir många placerade iaf :)
.
2011-02-11 ? 20:49:17

Gel padden

Åh, justet! Idag red jag med Wither Paden för första gången!
Tycker faktiskt att den fyllde sin funktion. Jag kände inte så jättestor skilldan på Theas steg, men man såg att den gav henne friare bogar. Framförallt så lyfte den upp sadeln på så sätt att det blev mer uppförsbacke och jag kände att jag fick bättre sits, vilket var super bra! Thea kändes också som hon lutade mindre framåt. Så vi får se vidare om den hjälper särskilt mycket i längden. :)
2011-02-11 ? 20:43:25

Fredagens dressyrpass

Idag red jag dressyrpass igen :)
Såhär söt var Thean innan:
Early Morning Yellow.
Liite gul men gullig :)
.
Jag red i stora ridhuset, och passet blev ca 45 min. Även idag gick hon bra, var lydig och så, men inte lika bra som igår. Men hon var ändå bra :) En tjej som longerade i ridhuset trodde att Thea var en dressyrponny haha ! Så det måste ha sett ganska bra ut ändå :)
.
Känner att jag måste få med mig någon till ridhuset som kan fota när jag rider nån dag!
2011-02-11 ? 16:33:57

Torsdagens lektioner

Lovade ju att berätta om de lektioner jag hade på Torsdagen, så här kommer dom.
.
Ridning. Jag red Wera, och vi hoppade relaterade avstånd Wera var ganska pigg på hinder så jag höll ihop henne så att hon inte skulle bli för lång. Då sa Hanna att jag skulle ha mindre språng, så jag bara jahapp och höll ihop henne ännu mer så vi fick typ 9 språng på 20 meter hahaha. Men så sa hon att hon hade menat mindre i antal, haha, så vi fick ett bättre flyt, så då red vi den igen och då gick det bra. Tyckte om att hoppa Wera, gillade bjudningen :) Men det var framförallt grymt roligt att hoppa en så stor häst!
.
Anläggning. På denna lektion skulle vi rita och hitta på ett stall, lite arkitektritning, och sedan tänka ut med hänsyn till lagar och andra saker hur man lägger upp ett stall med tex el, ventilation, vatten, brandsäkerhet och säkerhet mm. Det var väldigt kul och lärorikt! :)
.
Körning. Jag körde Eclipse, och den hästen var helt underbar att köra. Mjuk, lydig, hängde sig inte alls i handen. Vi tränade på att samla och på att öka hästarna, vilket gick bra, Hoppas jag får henne på programkörningen :)
.
Jaaa, det var väl alla lektioner den dagen!
.
Idag har jag haft Biologi, Fysik, Svenska och Matte, vilket var jobbigt men kul!
2011-02-11 ? 12:25:15

Ah

Sorry ! Glömde berätta om alla roliga hästlektioner jag hade igår! Men nu har jag matte B om fem min så måste springa, hejddååå :)
2011-02-10 ? 22:08:52

Ny design!

Nu har jag en ny design! Om ni inte ser den så UPPDATERA SIDAN!

2011-02-10 ? 21:58:57

Knas Brandlarm

Hahahha, en rolig (eller snarare mindre rolig) sak med Äpplet: Brandlarmet går hela tiden!
.
Brandlarmet gick för 5 min sen, och alla bara vafaaan och gick ut i korridoren. Och Amelie som duschade och kom ut och bara vad händer? i handduk. Vi måste ju kolla vilket av larmen som hade gått så det faktiskt inte brinner, innan vi får stänga av det. Haha så helt plötsligt kommer en kille springande med en popcorn skål och shieeet förlåt så då fick vi massa popcorn!
.
Så brandlarmet här på äpplet gillar inte popcorn :)
2011-02-10 ? 21:47:28

Torsdagens dressyrpass

Idag var jag och thea lite extra styliga. Lindade Thea med mina supersnygga extra mjuka neonknallrosa lindor ! Haha hon var så söt :) Hade tyvärr inte kameran med mig så jag kunde inte fota..
.
Red i stora ridhuset, och det var några andra där så jag ville gärna att Thea skulle gå bra. Och det gjorde hon! Så himla kul, hon var superlydig och väldigt bra stöd så jag gjorde typ allt jag kunde komma på. Skänkelvikningar, öppnor, lutor, ökningar, avbrott, halter, 3 metersvolter mm. Och hon gjorde allt utan problem.
Det enda som kunde ha varit lite bättre idag var nog ställningen, hon var lite rak ibland.
.
Vilken skillnad från igår.
Då kunde jag inte bryta av till trav från galoppen - Idag kunde jag göra galopp till halt lätt
Då kunde jag inte ta i henne utan att hon kastade med huvet - Idag var hon hur mjuk och följsam som helst
Snacka om att min ponny har sina dagar (hoppas söndag blir en bra dag).

2011-02-09 ? 22:32:30

Bloggar

Någon som har tips på någon rolig blogg man kan följa? ;)
Någon som uppdaterar gärna. Dessa följer jag redan:
- Dressyrmupparna
- Team SL
- Kissie haha
Tipsss?
random från i somras hahah, saknar tiderna :)
2011-02-09 ? 21:43:13

Dressyrträning 3

Idag var det dressyrträning. Idag funkade absolut ingenting, det går utfööör..
Grejjen är att det är lite krig om vem som bestämmer i vissa lägen. ;) Dock så fick jag igenom henne i ställningen till 100% idag (tillslut) vilket kändes bra.
.
Aja, ska göra så gott jag kan på sön så blire nog bra. Ska nog ringa Alexandra och fråga om lite tips om olika saker när jag får tid! :)
.
Nu ska jag se femte avsnittet av ponnyakuten!
2011-02-09 ? 15:06:44

Engelska - New Zealand

Idag på engelskan så kom det en utbytesstudent från Nya Zeeland och berättade just om Nya Zeeland :)
Det var verkligen superintressant!
.
För er som inte visste det har jag varit på New Zealand när jag och min familj reste jorden runt. Andra länder vi var på på våran jorden runt resa var England, USA (Los Angeles), Tahiti, Bora Bora, Rarotonga, Aitutaki, Kina (Hong Kong) och Tyskland. Hela resan kan jag berätta mer om en annan gång. Det skulle bli ett gryymt långt inlägg.
.
Om någon orkar åka någon gång så långt som till New Zealand så måste ni bara veta att det är helt underbart. Där fick jag simma med delfiner, se de sista Kiwi fåglarna, uppleva eldflugor mitt i natten, vandra kring en levande vulkan, se världens största träd, mata lamm på en fårfarm, se vart dom spelade in sagan om ringen filmerna och mycket mer.
Nä, det är bara att åka dit alltså, det är för fantastiskt för att beskriva här.
Finns så himla många vackra ställen. Vissa platser är som ett exotiskt sverige, andra är som man vore på dinosauriernas tid.
2011-02-09 ? 12:42:09

Kanske borde börja forska mer på stammen

Snackade med min mentor idag, och hon berättade att hennes mamma hade ägt Theas pappa Öxenholm Bobby! Dock så dog han 2006, men hon tyckte att Thea var väldigt lik Bobby.
.
Då var jag nästan tvungen att kolla upp vart Theas mamma, Clarion RC tagit vägen. Hittade en blogg som ingen skrivit på sedan november, där en tjej skriver om hur hon tävlar med Clarion.
.
Det känns som Thea är ganska lik båda sina föräldrar.
.
Sen så såg jag även att Thea ska ha en helsyster någonstans, Okay Bonnie, som är två år äldre än henne. Men jag kunde inte hitta henne någonstans :(
2011-02-09 ? 12:18:01

Superväder

Nu är det i stort sett ingen snö eller is kvar här i Skåne. När jag tog ut Thean idag blev det så varmt att jag blev tvungen att ta av mig jackan, skulle kunna gå i T-shirt.
.
Några här funderar på att gå och sola i bikini på Äpplets baksida idag, fett najs!
2011-02-09 ? 00:48:53

Till på Söndag

Nu har dom lagt upp startlistor för Söndag :)
Nä nu ångrar jag mig. Såg just att många utav dom startande har ridit LA: P1 på godkänd procent, vissa av dom på över 65%. Kul att jag och Thean kommer sen och rider på 45% i LCn. Woho. Hmm, fattar inte varför dom startar LC?
Jag får helt enkelt se till att ta det som träning, så får vi vinna alla hopptävlingar sen ;)
.
Att fixa innan söndag:
- Ponnysporrar
- Nummerlapp
- Amandas kontonr
- Tvätta ridbyxor + schabrak
- Vägbeskrivning
- Hitta silikonsnoddarna
- Shampoo
2011-02-09 ? 00:07:08

Tredje hoppträningen för Giezela

Hej hej!
Idag var det träning för Giezela igen. Jag tycker det gick ganska bra, dock hann vi inte hoppa så mycket då det var några i gruppen som hade problem med sina hästar. Jag tror vi bara hann hoppa tre olika övningar, och vi höll ändå på ett bra tag :S
.
Det Giezela ville att jag skulle tänka på var att även ocm jag vill ha henne taggad så får jag inte rida iväg henne så pass mycket så att hon blir lång, utan jag ska tänka mer dressyr i hoppningen så hon blir mer som en gummiboll! Därmed får vi bättre språng och distanser.
.
Det blev inga höjder idag, som högst 105 för min del tror jag. Om vi hade haft möjligheten att hoppa längre hade jag nog tagit något språng på 120 så att allt känns lågt inför 85 och 90 om två veckor. Men nästa vecka ska vi hoppa bana så då kommer jag nog hoppa en rolig men förhoppningsvis klurig bana :) Ser fram emot!
.
Sen så bad jag och Cornelia om att få ha två hoppträningar på lovet, hoppas vi får med lite folk så det kan bli av!
.
Två Filmer:
En del av en övning. :)
.
Övning, men här är bara ett språng med. Hindret ligger på 105.
.
Hmm, varför breddade dom aldrig oxern? Det får jag säga till om nästa gång.
.
Haha, hon fick hålla alla hästarna medans vi andra byggde undan. Thea ser ju såhäääär glad ut :D
.
Haha thea söt ♥ stackars hästhållarN ;)
.
Det var allt för idag folk! Imorn (idag) så börjar jag 13:00 eftersom jag inte har Matte A nationella, wiee! (fast skulle gärna vilja göra dom proven ändå men får inte pga sekretess ;()
2011-02-08 ? 19:06:33

Giezela träning idag!

Hej hej! Idag är det hoppträning igen! :D
Jag hoppas det går bra, jag och thea ska äga som vanligt! ;)
.
Någon undrade vilka tider det är. Det är fyra grupper på 4-5 personer. Tiderna är 17.00, 18:00, 19:00 och 20:00. Man ska vara framriden till alla grupper, man kan rida fram i nya ridhuset. Träningen är i stora. :)
en bild från förra veckan, haha sämst kvalitet.
2011-02-08 ? 13:16:15

Blåst och Lite svar på tal

Hejs! Har varit ute hos Thean och gett henne maten.  När jag kon ut i hagen så rullade hon sig i leran igen, haha. Bebis ♥ När jag gav henne maten så blåste det så mycket så att maten rullade iväg och så hästen efter haha, Skulle ha haft kameran för det såg så kul ut. Sen så tappade jag mina skolböcker så att alla papprerna blåste iväg över fälten, försökte samla in alla men fick bara tag på hälften! Kuul, ska ha prov på dom papprerna senare. Haha !
.
Lite svar på tal till två kommentarer, svar på alla andra, lite gulligare kommentarer kommer kanske senare :) Tack alla som kommenterar så fina saker ! ♥

Anonym
om Lerig påni, Lerig ebba:
Om hästen ser ut så där i benen varje dag efter hagen, så kan jag önska dig grattis till mugg...
Tackar. Varför tror du jag spolar av benen så noggrant? ;)


Anonym om Tillbaka i Skåne:
om du nu är så jävla intelligent, hur kommer det sig att du skriver så jävla dåligt? fleese?
Ojdå, om du stör dig så mycket på att jag faktiskt tycker att jag är smart så behöver du inte läsa bloggen. Haha, och jag vet att intelligens handlar om mer än att kunna stava fleece rätt ;)


gamla bloggen, haha


2011-02-07 ? 22:52:41

Kavajen

Min kavaj är alderles för kort och för liten! Någon som har tips på snygga kavajer? Gärna både Hopp och dressyr :)
foto:jasmine öhlin
Min tidigare Kavaj är Pikeur, och Pikeur går väl alltid hem ;)
2011-02-07 ? 22:47:53

Äpplet kollar Top Model

Ikväll var det Top Model! Hela Äpplet brukar samlas och se på det, men idag tycker jag att det var lite för lite folk! Aja, minst sex stycken var vi iallafall som så Lexie åka ut (fett dåligt, Jane borde ha åkt) . Jag smygfotade lite :)
Oh yeeah!
Canada girl
Top Model!
Hej vi vill inte vara med på bild
Där fick jag er!

.
Hahaha har massor med knäppa bilder, mest på Rebecca men vet inte om jag vågar lägga ut dom, då kanske hon sätter sig på mig haha.
2011-02-07 ? 22:13:34

Lerig påni, Lerig ebba

FÖRE (när thea kom in från hagen)

.
EFTER (när jag spolat av henne)
grr ;)
2011-02-07 ? 18:02:54

Tillbaka i Skåne

Nu sen i morse är jag tillbaka i skåne!
.
Först hade vi Engelska, då jag skrev klart min engelskauppsats om alla jävla knäppa hästmänniskor ;) Den blev bra!
.
Sen har vi haft en lektion i hästavel, där vi fick lära oss om avelföreningar och stamböcker och mycket mer. Sedan kommer vi få lära oss mer om hästgenetik vilket jag ser fram emot!
Jag vill ju ta föl på Thea sen, det är tydligen det ända hon behöver nu för att bli stamboksförd eftersom hon har fått 37 p på utställning. Fast vem vet, det kanske inte funkar likadant för Connemaror som för Svenskt Halvblod som läraren tog som exempel.
.
Sen så hade vi lektion i lindning och gjorde olika typer av stallbandage, haha jag sög. Kan typ bara göra ridbandage med fleeselindor.. Men sen blev det jättebra :)
.
Nu ska jag ta in Thean från hagen, tjarååå!
Hhahahahhaha ^
BTW frida du måste skicka filmen till mig från ärevarvet så alla kan se hur bra jag och kajsa är på att hurra (alltså inte hur bra du är på ärevarv MUHAHAHHAHAHAHA)
2011-02-06 ? 22:55:07

Bilder från KM

Haha wtf det ser ut som jag står upp :o
.
Bilder fotade av Jasmine Öhlin!
2011-02-06 ? 19:08:51

Gel pad

Nu har min Wither Pad kommit :D Hoppas att den hjälper för Thea!
Undrar bara om den ska ligga under shabraket närmast hästen, eller bara under sadeln, hmm..

2011-02-06 ? 18:03:56

KM omg 2

Hej idag var det andra omgången av KM! Hade Bill för dagen, och det var lite extra nervöst eftersom jag inte ridit honom sen förra årets KM, då vi fick 68%. Så jag ville gärna överträffa mig själv.
.
När jag red fram så var han först jättestel och inte alls eftergiven. Så då fick jag lite panik haha, eftersom alla andra hästar gick super ! Men så körde jag lite ökad skritt och fick honom att slappna av och då blev han superfin.
.
Sen när jag red programmet så var han jättelydig, lite småseg, men fint eftergiven och jag kände att jag själv fick en bra sits. Mellangångarterna gick åt helvete (vilket dom alltid gör på bill då) men överlag var han helt ok. Kändes bra eftersom jag tycker att han är så himla svår men jag ändå fick till det bra!
.
Så när jag fick resultatet hade jag fått 235p, 71,21% :D Superkul! Fina Bill :)
Fick 8 på sitsen (wie) och kommentaren "Uppvisning med bra tempo, stadig form och bra "flyt". Toppen!"
Fick totalt 8 st 8or också :)
.
Så jag kom tvåa i KM, Frida vann, Grattis världens bästa Frida!!!!! Hon förtjänade verkligen att vinna.
.
Jag fick ju 63kommanånting% förra omgången (-.-) och 71,21% denna så då blev 67-68% för hela KM :)
Frida fick 69% för hela Km den jäveln ;) Haha det var superkul på ärevarvet för jag och Kajsa hurrade så högt att Frida nästan trillade av Acrobat, haha.
.
Bilder kommer snart!
Och kanske mer utvecklat inlägg haha!
.
Två bilder från förra året då jag vann KM på Zidane/Bill, fick det året 67% på Zidane och 68% på Bill :) Hahaha, och fick rida ärevarvet på Krut för att Klara ville ha Bill. Bill är alltså hästen till vänster :)
haha, krut trodde han vann ;)
Det är fan sjukt hur fina ponnyer Enskede har :)
2011-02-06 ? 11:59:20

KM idag!

Idag är det KM på Bill, önska mig lycka till!
2011-02-05 ? 19:52:49

Tv kväll

Snart ska jag och min lillasyster se på Melodifestivalen och äta Pizza :) Och sen blire godis!
Kollade förresten på deltävlingens alla bidrag, och haha alla sög! Men aja, ät det tradition så är det!
Mums
2011-02-05 ? 18:50:03

Vad jag ska bli

Jadu, det var en väldigt bra fråga.. vad vill jag bli egentligen?
Just nu har jag planerat att läsa på så sätt att jag får fulla meritpoäng plus all NV behörighet, och jag tror inte mina betyg kommer bli så dåliga eftersom jag gick ut grundskolan med 320 poäng. Så om även betygen går vägen så kan jag bli precis vad jag vill! Annars kan jag ju göra högskoleprovet ;)
.
Men vad vill jag bli?
.
Jag har spanat en del på utbildningar som jag vill gå. Jag skulle faktiskt väldigt gärna gå Hippologprogrammet(på strömsholm), låter superroligt. Men vad ska jag bli efter det då? På deras hemsida står det att man kan bli Egen företagare (vilket man kan bli utan utbildning -.-), Ridlärare mm. Kollade på lönen för Ridinstruktörer, och lönen ligger väl på sådär 23 000 i månaden. Aldrig att jag går en utbildning på tre år med mina bra betyg och min intelligens och sedan har en skitlön.
Det jag vill om jag ska jobba med hästar är att antingen vara elitryttare, beridare, uppfödare, ha egen gård och då ett stort ridsportscentrum.
Inom ridsporten har man fler fördelar om man har pengar än om man har utbildning.
.
Därför kollade jag på veterinär. Ett roligt och intressant jobb. Men trots lång utbildnig så tjänar man bara i genomsnitt 30 000! De som tjänar bäst tjänar 45 000. Dessutom är det inte så stor karriär på jobbet. Nja, känner mig tveksam..
.
Så då kollade jag på läkare. Sjukt lång utbildning, väldigt hårt jobb, men ok lön. Medellönen är 47 000, och många tjänar mellan 50 000-90 000. Detta skulle jag faktiskt kunna tänka mig. Frågan är bara om jag orkar plugga för det? Fast nä det är nog kul!
:D ♥
.
Men om jag inte orkar det, vad ska jag göra då då? Och jag känner att jag vill tjäna så mycket som möjligt så jag verkligen kan satsa på hästarna sen och skaffa en stor gård och så ;)
Så då kollade jag på Civilekonom och Civilingenjör, båda dessa tjänar väl i genomsnitt 35 000. Om man kombinerar dessa och är riktigt duktig på det man gör kan man nog få en bra lön på över 100 000. Och det är nog lite mina siffror det ;) Annars så är ju dessa utbildningar bra för ens egen ekonomi och om jag skulle vilja ha en stor egen ridsportsanläggning och företag så kan dessa utbildningar vara riktigt bra.
.
Så kanske kombinera Hippolog med Civilingenjör och Civilekonom?
Ja ja, vi får väl se hur det går..
.
Det jag Aldrig skulle kunna tänka mig är hästskötare (trots att jag gillar hästar). Känns så patetiskt att utbilda sig till det. En lön på 10 000 och knappt ha råd med sig själv. En egen häst är inte att tala om. Nej tack!

2011-02-05 ? 17:00:06

Hahaha nu dör jag lite

2011-02-05 ? 14:46:54

Vilken dröm..

Det här stället i Tennessee ska jag och Elin lätt köpa :)
.
This French Country style home is located in beautiful Middle Tennessee.
● Cross Creek Farm is a fully functional "Solar Farm" generating over 40% reduction in electric costs.
● Beautiful hardwoods lead you throughout one of the area's most luxurious and exquisite homes.
● Exceptional amenities and stunning architectural details create a warm, welcoming atmosphere.
● Magnificent countryside, modern 14 stall barn, large pond, and exquisite architecture distinguish this
picturesque setting.
● This gorgeous three story home features 5 Bedrooms, 71/2 Baths, Media Room, & Music Recording
Studio/ Additional Living Space.
● Large floor plan & stunning landscape provide an ideal location for entertaining guests.
● Large Equestrian Facilities & 150+/- acre countryside provide plenty of space to roam and ride.
.
Ni MÅSTE kolla på filmen :D
Så då är det bara att fixa 60 millar då :)
2011-02-05 ? 13:46:03

Sis sjunger

Spana in musikvideon som min lillasyster har gjort :) Fan vad bra hon sjunger!
VIDEO
2011-02-05 ? 00:42:49

Mina hästar genom åren

Jag började rida på Enskede Ridskola 2003, när jag var 9 år, mina favorithästar var under det första året Tainy, Silver och Gabor. Jag fick rida Simon väldigt mycket en jag avskydde honom för att han var så skumpig. ;)

 

Min första egna häst skaffade jag 2004, när jag var 10 år, och hade ridit på ridskola i ett år. Diana hette hon. Hon var ett gotlandsruss, B-ponny, och var 27 år när vi köpte henne. Hon var helt perfekt, väldigt snäll men lite lurig ibland, och pigg för sin ålder. Jag hade henne i 5 år, men red henne inte de två sista åren. 2009 så blev hon halt och vi blev tvungna att ta bort henne. :’(

 

På Enskede började jag rida Bill, en D-ponny, året var väl 2006-2007 tror jag. En snäll ponny som kunde bli lite seg ibland. Red honom i både dressyr och hoppning till och från tom slutet av 2009. Tävlade upp till LB:3 dressyr och LD hoppning med honom. Kommer tävla honom för sista gången nu KM 2011.

 

Good Year var min sköthäst under många år (2006-2008) när jag var liten men togs bort pga hälta. :’(

 

Jasione IHL, kallad Jassi, en C-ponny, var min medryttarhäst 2008-2009. En härlig häst med mycket motor och ganska hård i munnen. Hon såldes sommaren 2009. Tävlade aldrig på riktigt med henne, men red klubbtävlingar på LC hopp och LC dressyr. På träning hoppade vi LA banor.

 

Madonna, en C-ponny som jag red mycket i dressyren och hoppade under 2008-2009. En ponny med mycket energi och glädje men också ilska. Vi tävlade upp till LD tror jag. Henne skulle jag lätt kunna tänka mig att köpa loss om jag fick en ponny till :)

 

Zidane, övervuxen D-ponny, en av Enskedes hästar, började jag rida 2009. En superfin ponny, som då tyvärr växte över. Red och tävlade honom upp till LB:3, om jag hade fortsatt på Enskede hade vi nog kommit högre. Red honom, jaa, fram tills nu. Början på 2011.

 

Faramir, en C-ponny, hoppade jag under 2009-2010 på Enskede Ridskola. En pigg och rolig ponny som var nästan omöjlig att hoppa i början, men efter ett tag så blev han bättre och bättre och mer och mer utbildad. Tyvärr kom vi aldrig till våran ”topp” då jag blev tvungen att sluta hoppa för att få en egen häst. Vi tävlade upp till LC tror jag.

foto:Jasmin Öhlin

 

Afrodite, en D-ponny som jag hyrde från Östermalms Ridskola sommaren 2010. Stark men kunde bli fin! Hade tävlat henne på en ponnycupsfinal (nolla) och hyrde därför henne.

 

Och denna lilla känner ni säkert igen; Älskade, underbara, finaste Early Morning Grey! Kallad ”Thea”. En superfin D-ponny som jag köpte november 2010. Hon är ganska svåriden och ett väldigt personligt sto, men när man kan henne så kan hon bli superbra! Hoppar som en gud. Thea har tidigare tävlat LA hopp och LA dressyr. Jag har inte tävlat med henne ännu, men ska snart debutera till LB dressyr och på träning så hoppar vi just nu LB banor :)

 

Sen så finns det väldigt många hästar som jag tävlat och ridit mycket, men som inte betytt SÅ mycket för mig; Santiago, Monte Grey, Rocky, Blossom, Charma, Silver, Corin, Gamal mfl.

 

Så nu vet ni mer om alla mina hästar :D

2011-02-04 ? 23:17:00

Dressyrtips

Här är lite bra dressyrtips som jag hittade:
.
.
Var ska rörelserna göras?
En rörelse som ska starta vid en viss punkt ska påbörjas när ryttarens axlar är vid punkten. En rörelse som ska avslutas vid en viss punkt ska på samma sätt avslutas när ryttarens axlar är vid punkten.
.

Om hästen vinglar på medellinjen.
Öka tempot lite, men inte så mycket att det blir mellantrav/ mellangalopp.

.

Om du inte kan göra volterna exakt rätt storlek.
Att göra volten en aning för liten ger mer poäng än att göra den lika mycket för stor, eftersom en mindre volt är svårare. Gör du volten alldeles för liten blir det förstås dåligt betyg, det måste åtminstone se ut som om du försöker göra rätt storlek.

.

På stora mittvolten.
Gå ända ut till spåret vid B och E, men gå bara ett eller möjligen två steg PÅ spåret, annars blir inte volten rund. Se till att gå tillräckligt nära kortsidorna, hellre lite för nära än för långt bort.

.

På diagonalerna.
Vänd direkt vid första bokstaven, men sikta lite före den bokstav du ska komma ut vid, då kommer nämligen hästens bakben ut på spåret precis när du själv är vid bokstaven.

.

Serpentiner.
Serpentinerna börjar direkt vid bokstaven mitt på kortsidan, man ska alltså inte göra hörnpasseringar i början och slutet på serpentinen för då blir första och sista bågarna fyrkantiga.

.

Om hästen inte står still i halterna.
Lägg ner handen på manken och tryck lite lätt.

.

Mellan-och ökade gångarter.
Hästen ska ta längre steg utan att ändra takten. En mindre längning med bibehållen takt är bättre än att hästen bara springer fortare. 
Var extra noga med hörnpasseringarna före och efter längningen. 
Har hästen svårt att länga sig, korta steget en aning före och efter längningen, men korta inte så mycket att du drar domarens uppmärksamhet till det.

.

Ökad skritt.
Hästen ska även i ökad skritt ta längre steg utan att ändra takten. Den ska ha stor frihet att pendla med huvud och hals men man ska fortfarande ha kontakt med tygeln. För att kunna ge hästen den friheten men ändå hålla kontakten så måste man länga ut tygeln lite och framför allt följa med i hästens rörelser med handen och underarmen.

.

Om hästen inte går stadigt på tygeln.
Utnyttja alla svängar till att runda hästen runt innerskänkeln utan att 'fippla' med handen. Håll en stadig, mjuk hand så att hästen inte upplever obehag.

.

Galoppomslag / fel galopp.
Om hästen slår om i galoppen eller fattar fel galopp, rätta till det så fort du kan. Dels visar du då att du uppmärksamamt felet och dels visar du att du kan korrigera det. Ju längre tid det tar för dig att rätta till det, desto sämre betyg får du. Samtidigt får du inte jäkta och kasta in hästen i rätt galopp, den ska fortfarande gå i balans. Om hästen slår om och ni är säkra på galoppombyten så kan du byta tillbaka till rätt galopp, är ni inte säkra på byten så bryt av och fatta rätt galopp, det är bättre än att rida vidare i fel galopp. Är det en galoppfattning som blir fel så gör om den, då duger det inte att göra ett galoppombyte.

2011-02-04 ? 19:48:32

Big No No

Kollade just SMHI..
En fet diss till att jag lämnar ett varmt Skåne med 10+ och sol, för ett blåsigt kallt Stockholm med minusgrader och snö..
Ni skulle ha sett nere vi hagarna innan jag åkte, solen sken, vart man än såg var det grönt, hästarna gick och betade.. aja Thea kommer ha det bra iaf.
---->
Fan sant, gud vad irriterande -.-
2011-02-04 ? 19:29:37

Ingen sömn och ett prov och ett Stockholm

Hej hej! Idag var jag sjuk :(
Men jag gick ändå och gjorde provet som jag somnade på sängen till och vaknade vid 3 inatt och märkte att jag låg och sov utan täcke med ridkläder och en bok i ansiktet och lamporna tända haha. Sen så snoozade jag i 2 timmar ...
.
Provet gick bra (Idh), och läraren rättade mitt direkt! Det ända jag missade på är att blodet värmer upp kroppen och att energin för fettet främst används vid vila. Resten var jättebra så jag fick MVG :D Ojojoj, plugg-Ebba och Abarn-Ebba is back!
.
Det ända jag gjorde i hästväg för dagen
var att släppa ut Thea i hagen. ♥
Amelie tar henne denna helgen då jag är påväg till Stockholm! Ska bli kul! Sitter på tåget just nu faktiskt, älskar SJ-internet :)


2011-02-04 ? 19:09:25

Andra dressyrträningen

Forts på inlägget om Torsdagen :)

Sen på kvällen tränade jag för Eva, det gick inte alls lika bra som förra gången. Hon ville att jag skulle jobba på en volt och minskad volt i trav och verkligen få igenom ställningen och böja igenom Thea, samtidigt som jag höll tempot. Thea jobbade emot nästan hela tiden. Det var ett ställe som när jag kortade upp och Thea blev sådär jäkla snygg och kunde ha fortsatt vara så om inte Eva hade velat att jag skulle rida utan spö haha. Så då tränade vi på att Thea skulle lyssna på min skänkel bättre. Sen i slutet så tränade vi halter och thea var superbra in i halterna och de blev jättesnygga, men ut ur halterna gick inte lika bra alltid eftersom hon blev lite sur ibland.

De Eva tycker jag ska tänka på är att jag har en superbra häst som är välutbildad och så, och därför ska jag kunna ställa krav på henne. För ibland är hon en riktig kärring och gör lite på sitt eget vis och då måste jag vara bestämd. Som tex denna träning då jag sa åt henne ordentligt en gång med spöt så blev hon jättearg och började bocka och sparka bakut, men sen så blev hon typ perfekt. :)

Vi vet att du kan Thea: upp för backen in med nosen :)
Till mig själv: Upp med tårna in med stumpan haha ;)
2011-02-04 ? 18:54:32

Torsdagen

Hej hej! Förlåt att jag inte bloggade igår, hade verkligen inte tid.

Allt setta skulle jag hinna med:

-       Plugga till Idh prov

-       Plugga till Biologi prov

-       Träna för Eva 19:00

-       Ta hand om Thea

-       Vara med på Äpplets städmöte 21:00

-       Damsuga hela korridoren

-       Äta mat..

 

Så jag hade inte riktigt tid att blogga haha.

Men berättar om dagen nu istället.

De roliga profillektionerna var Körning, Ridning och Longering:

 

På Körningen körde jag Riviera. Vi hade precisionskörning (köra koner och hinder, fett svårt). Riviera var lite knepig eftersom hon lade tungan över bettet en gång och då hade man ingen kontroll om man ville vända åt höger så drog hon åt vänster. Så när det var en annan som körde precisionsbanan för körläraren så drog Riviera åt vänster och var jättenära att krocka med dom som körde banan. Fett läskigt. Men körläraren hjälpte mig så tungan hamnade rätt igen! Sen så blev Riviera mycket mer lugn, balanserad och eftergiven. Så när jag körde en kortare banan gick det ganska bra, var i någon kon tror jag. :)

 

På Ridningen så hade vi bomjobb. Jag red Emilia. Jag tyckte hon var superseg haha. Men Hanna (ridläraren) tyckte det såg ganska bra ut. Sen så på själva bommarna var hon superjobbig och ansträngde sig inte alls, men då berättade Hanna att hon gått höga klasser i hoppning så hon tyckte nog det var lite tråkigt. :) Men hon blev eftergiven och fin sen. Haha, kände mig som en liten myra på henne, hon var superstor !

 

På Longeringen hade jag Remington. Alla skulle typ longera med olika inspänningar och hjälptyglar och sedan utvärdera longeringens upplägg och hur hjälptyglarna/inspänningarna funkade på dom olika hästarna. Jag fick graman (=tråkigaste) som fungerade bra på Remington. Men ville ha pessoaselen.. :( Remington lyssnade inte alls först men sen blev han superfin!! Haha och när jag skulle galoppera honom blev han superpigg och glad och bockade som en galing :D

 

Berättar om dressyrträningen sen !

Emilia som jag red idag

 

2011-02-02 ? 23:13:19

Hur fan ska jag göra med kategorierna

Detta är mina 16 senaste inlägg, 12 är i EQUESTRIAN och 4 är i MY LIFE. Eftersom ridningen är största delen av mitt liv och detta faktiskt typ är en hästblogg så blir det inte så många inlägg i MY LIFE. Dessutom är alla de inläggen typ ointressanta skitinlägg. Funderar på att bara ha en kategori igen, eller dela upp EQUESTRIAN i flera små kategorier, som typ utrustning, dagens ridpass mm. Vad tycker ni?
.
Btw visst har jag blivit bra på att blogga??
15 inlägg de senaste 4 dagarna, 16 med detta, snart ännu fler kanske? :)
2011-02-02 ? 23:02:48

My English essay so far

Hahahahahah, this is the introduction to my essay:
.
The Swedish horse sector is like its own society, which everyone can join.  Many people in Sweden enjoy the horse in many different ways, and the horse sector is more and more likened to a folk movement. The horse and the events and activities around it have become a place for people to come together around and meet, and it helps us to build new relationships. And there are so many ways to enjoy the horse, so everyone can find their own way en be a part of the horse society. But the Swedish horse sector also has a lot of trouble, because of the hate, jealousy and prejudices around the horse. Everyone wants to be the best, and that’s where the hate and jealousy appear. More hate and prejudice come into existence when quarrel begins between the different disciplines. This I have encountered many times, especially jealousy. So the horse movement isn’t spotless at all.
.
Haha seriöst typ IG? Tycker ändå det var ett ganska bra ämne men suger man på engelska så gör man :)

Bara en kan vara bäst (och det är jag :D:D:D::D:D:D!!!)
2011-02-02 ? 22:41:37

Mer film från 2a hoppträningen

Har inte så många filmer (vem orkar stå och filma allt?!) så här kommer de sista !
.
Denna linje gick väl helt ok! Det var typ precis i början av passet. Haha lägg märke till hur hon skyggar för skotkärran i hörnet i början :)
.
Denna runda tyckte jag kändes bra utom sista hindret. Giezela tyckte tempot var lite för bra med tanke på höjden på hindrerna, det var typ bara 80 där, så vi gjorde om och höll ihop och så höjde sen :)
Wannabe Cladde haha "aaaaaavbryyyyyyt"
.
Sen har jag typ bara filmer på studsen och när vi höjde studsen mer och studsen gick ju inte så bra, som jag skrev förut, så de får ni inte se idag, haha :)
2011-02-02 ? 22:16:27

Onsdagens Ridpass

Idag så red jag ett dressyrpass. I början gick det dåligt då hon inte var helt eftergiven, i mitten gick det superbra, och i slutet gick det åt helvete.
.
Prövade och rida LC:2an vilket gick sådär. Jag jobbade sedan lite med de olika bitarna, vissa problem lyckades jag inte lösa:
- Ibland när jag gör halt så "låser" hon sig i nacken och blir sur och står och vägrar ge efter.
- När jag ska korta upp tyglarna efter fria skritten så vill hon dra iväg och kastar med huvudet, och när hon inte får dra iväg så skjuter hon ut rumpan, och när jag då petar tillbaka den så börjar hon trava. Dessutom vill hon inte ge efter och man har ju så grymt kort tid på sig i LC:2an (tacka vet jag LB och högre). Prövade att göra halt varje gång jag tar tyglarna men jag tycker inte det blev så mycket bättre, men om jag fortsätter med det kanske?
- På diagonalen i galopp så ska man ju bryta av till trav efter halva diagonalen, men hon vill istället öka och tappar då formen när hon (tillslut) bryter av till trav. Prövade här att korta galoppen så mycket jag kunde innan avbrottet, men övergången blir fortfarande inte så bra..
Resten kändes det som vi kommer fixa tror jag.
.
Är det någon som har lite tips på hur jag ska tänka i de olika "problemen"? Har ju inte haft dessa problem med de hästarna jag tävlat tidigare, utan då har det varit helt andra saker att jobba med.
.
Annars så är det ju dressyrträning imorgon så då kommer vi säkert lösa detta. :)

2011-02-01 ? 23:05:08

Jaha

Hrrrm, tävlingen på Gärds sköts upp från den 12/2 till den 13/2. Hoppas min chaufför Amanda kan köra endå ;)
2011-02-01 ? 22:55:12

Hoppträning 2

Idag så var det hoppträning igen! Måste säga att det gick toppen, Thea var nästan perfekt. Det ända vi hade lite problem med var en studs där det var storhästavstånd så Thea fick lite svårt i början att nå över, men sen gick det fint efter lite drivning.
I slutet så hoppade vi en kort bana på 1 m :) Hon var superbra!
.
Nästa vecka blir det banhoppning för den 19/2 kanske jag ska vara med i LD+5 och LC på Åsbo !
.

En av hoppövningarna. Grindoxern ligger på 1 m (ser jävligt mycket lägre ut, men det är kanske för thea tar det med sån lätthet ;))
Imorgon kanske jag lägger upp fler filmer, om ni vill se?
2011-02-01 ? 17:01:54

Yes

Hej hej!
Nu är jag anmäld och grymt taggad på min och Theans Lokala debut på Gärds Rf, vi ska starta LC:2 och LB:1, två program som jag tävlat mååånga gånger! Har inte sådär jättestora förväntningar, utan kommer mest tävla med mig själv :) Så får man se hur taggad Thean är för dagen, hehe .. Hoppas vi kommer över 50% iallafall!
.
Sen så får vi se om det blir debut i hoppningen helgen därpå?
.
Tack så supermycket Amanda som kör mig! :D