2010-12-30 ? 20:09:43

30 december

Hej!
Idag var jag hos theeea :)
Fixa med henne lite och sen så red jag en halvtimme på stora volten (skritt på lång tygel) och en halvtimme i ridhuset (markarbete). Det gick inte så jättebra idag, hon var lite spänd och så, typ sista 5 min gick hon ok. Men, men, det kan inte gå bra jämt :) Om jag hade haft lite mer tid så kanske jag kunde ha jobbat igenom henne ordentligt och kanske ridit mer sidförande och övergångar så hon skulle jobba mer under sig. Men men, man har ju en buss att passa :)
.
Mötte förresten en som har kommenterat på min blogg. Jag gick rakt fram till henne och tyckte hon skulle säga dom sakerna hon skrivit på min och sin blogg öga mot öga. Det vågade hon förstås inte. Pinsamt. Hon som säger att hon är 100% säker på att hon har rätt vågar inte ens stå för det irl, och hon är ändå 40 år. Aja, har iaf skrivit min pappas nummer på mitt skåp, så får vi se om hon vågar ringa och tycka något där. Eller om hon fortsätter gömma sig bakom sin dator.
vackrast <3
.
Det kommer nog ett inlägg sen där jag sammanfattar året som varit, se fram emot det! :)
2010-12-29 ? 23:42:49

Jag med

Eftersom jag ade upp ett par bilder på Thea när hon var liten så måste jag bara lägga upp dessa två bilder från när jag och sis' var små :)
Dock lite dålig kvalitet då sis har fotat dom ur ett gammalt fotoalbum. Haha, tänkte slänga upp en film här snart, kanske, från när jag var liten, jag var en så himla knasig unge. Och kanske från när jag och elin tävla dressyr för första gången. Haha jag och elin satt ju och spana in lite gamla filmer här om dan. :)
.
Förresten, kan man se att det är jag på pics? :)
2010-12-29 ? 23:09:57

Bebis

Titta vad jag hittade :)
.
Early Morning Grey 2004:
Early Morning Grey 2005:
Early Morning Grey 2006 tror jag:
Early Morning Grey 2010:
Älskar avblekbara hästar :)
2010-12-29 ? 19:18:31

Tips ang. Klagomål och täcken

Några tycker jag ska lyssna på andras tips och rådgivning istället för att tycka "jag vet bäst" osv..
.
En person sa till mig en gång: "I hästvärlden är det många som tycker sig veta allt och som hästägare kan det vara svårt att veta vem eller vilka men ska lyssna på. Välj ut någon du litar på och lyssna på den personen. Till de andra som har åsikter är det bara att säga: ”Nej tack”."
Jag har valt ut en person som jag litar på, och det är Theas tidigare ägare Alexandra. Så fort jag undrar något om theas skötsel, mat, täcken mm så frågar jag henne, och hon har ju mig på facebook så hon kontaktar mig om det är något jag behöver veta.
.
Självklart kan jag lyssna på andra också, men det är snarare om jag frågar. Om okänd för mig person har åsikter om min häst skötsel, så lyssnar jag självklart isf inte på den, speciellt när denna tidigare inte har visat särskilt mycket kunnande. Vad jag hatar mest av allt är personer som går runt och skriker "jag vet bäst, jag har hållt på med hästar i 20 år!", det går alltid att lära sig något av andra, men om ni vill lära mig något så får ni se till att inte tappa min respekt, för då blir jag bara förbannad. Jag kan lyssna på och snacka med några andra personer nu, men ni har tappat min respekt totalt.
.
Och så är det en som anser att jag har för många täcken på min häst. Min häst är klippt och har ett fleece, ett stalltäcke och utomhus även ett vintertäcke.
Låt oss kika nu på denna lista som är bra att ha, den visar vid vilken temperatur hästen börjar frysa.

Medelhård träning, klippt, utan täcke

+5 grader

Lätt träning, oklippt

0 grader

Medelhård träning, oklippt

-7 grader

Medelhård träning, klippt, termotäcke

-7 grader

Medelhård träning, klippt, dubbla termotäcken

-11 grader

Hård träning, oklippt

-15 grader

Min häst håller just nu på att sättas igång vilket han räknas som medelhård träning. Vid de temperaturer som har varit just nu (-17), så fryser min häst med dubbla termotäcken. Dock kan jag hålla med om att idag var det faktiskt bara -10, men det är inte lätt att förustspå vädret, plus att denna lista endast gäller vid vinstilla och fint väder.
.
Theas tidigare ägare har rekommenderat mig till att ha tre täcken, och vid kallare (under -20) tänker jag enligt hennes rådgivning även lägga på ett fjärde täcke, ett regntäcke. Detta har även bekräftats som en god idé av en annan pålitlig person.
.
Vad jag reagerade mest på var Pernilla som kommenterade. Snälla, du är ändå vuxen, bete dig lite mognare tack. Pinsamt när du är ca 40 år men beter dig som om du vore 14!
Om du har några mer åsikter så tycker jag du ska låta bli att kommentera här, och istället kan du ringa och prata med min pappa, min målsman. På så sett kan du behandlas med respekt, istället för att skämma ut dig.
.
Och till Millan vill jag bara säga att du verkar inte alls få in budskapet i "Hästens välbefinnande går före din bekvämlighet". Det betyder att ibland får man strunta i om personen har lagt hinkarna på fel ställe, och utfodra ändå för hästens skull. Att hinkarna var på fel ställe kan man ta med den personen senare, så accepterar den oftast det. Iaf, den diskussionen är nerlagd nu.
.
Jag tycker också att vi kan lyfta alla klagomål ang hästen från bloggen (för det är inte detta den är till för även om jag vet att ni läsare älskar att läsa detta, mina läsare har tredubblats dom senaste dagarna ♥) och ta dom irl, eller framförallt ringa min pappa (om ni vågar!). Jag kommer nu skriva upp hans nr på min skåpdörr i stallet.
.
Tycker dock det är mycket roligt att jag har fått så posetivt stöd när det gäller mina åsikter, att jag vågar skriva precis vad jag tycker. Många (speciellt i stallet) tycker det är bra att det äntligen är någon som säger ifrån i stallet. Speciellt på de som jobbar och bara klagar och är lata. Tack för alla snälla kommentarer på facebook, per sms och i stallet :) ♥

2010-12-29 ? 18:03:06

Tre dar

Hej svej!
Vårat internet har legat nere i 3 dagar så jag har inte kunnat blogga på ett tag, men nu känns det najs att komma igång igen :) Har sett att jag fått lite roliga kommentarer igen, jag tar dessa i ett senare inlägg, för nu tänkte jag berätta om de senaste dagarna.
.
I Måndags var jag med Nicki på stan och shoppa lite och käka på Donken och så, feett najs :)
Sen så drog jag till stallet på kvällen och tömkörde thea i hackamoor vilket funkade sådär, det var skit svårt med hacket. Men hon jobbade helt ok med ryggen.
.
I Tisdags så var jag me Elin och vi gick på stan och sen drog vi hem till mig och såg på filmer från när vi var små, bla när vi tävlade dressyr, hopp och spelade teater.
Sen så hängde elin med mig till stallet. När vi hade klivit på bussen till stallet så säger busschaffören att alla måste kliva av igen, för bussen är inställd pga att en lastbil på vägen. Så elin och jag ba jahap och tog en buss till vårsta, och därifrån tog vi en buss till smällan där vi ställde oss och börja lifta, haha :) Den första som vi försökte lifta med plockade upp oss och vi var typ superduperglada! Fast en bit på vägen så tog det stopp för ingen fick passera då typ det brann i lastbilen och det var typ tusen brandbilar, polisbilar och abulanser såg det ut som :o så vi fick åka via dalsta istl (typ en halvtimme extra). Tillslut kom vi fram iaf. Vi släppte Thean i ridhuset efter att ha longerat henne en stund, hon blev superglad och bockade och gjorde värsta arabsteget mer lyft svans och härligt stora steg så vi ba shiieet. Så då fick elin leda runt henne en stund medans jag hämtade kameran. Självklart så showade hon inte alls lika mycket när jag skulle fota, utan travade snarare runt som en sur ridskolehäst haha. Men hon bockade iaf lite, och självklart ville inte kameran fokusera då, skit asså .. Aja, fina bilder kan vi få i sommar eller på tävlingar :)
.
Haha, här bjuder jag på några bilder, fattar dock inte min macbook så dom får förbli oredigerade och obeskärda :)
Idag så har jag bara varit hos thean, och ja träffat elin typ 5 min ;)
Red ut 30 min, thea var sjukt pigg och bockade lite och ville öka. Sen så red jag lite markarbete i ridhuset, thea var inte så fin i början men i slutet var hon bra. Vi hoppade ett par språng också på ett litet 60 hinder och det gick bra :)
C-ya!
2010-12-27 ? 10:36:16

En tävling

klicka här! för att komma till tävlingen.
Jag hoppas verkligen jag vinner (även fast jag inte kommer att göra det) eftersom theas boots har gått sönder, spruckit överallt och det hänger som slamsor. Dessa verkar hållbara och nice att använda eftersom de töjs väldigt lätt och sitter som en hud över hoven :)
.
Jag funderar på att ha en bloggtävling här på min blogg någon dag, bara för kul, vad tycker ni? :)
2010-12-26 ? 23:32:36

Lite hoppning

Hey! Idag så satt jag och spelade sims 3 hela förmiddagen, no life asså :)
.
Sen vid tolv så drog jag till stallet, mötte sofie och frida på bussen.
Vi hoppade i ridhuset lite olika grejjer, typ galoppbommar, kombination, sockerbit, matta och en bom. Thea var duktig och skötte sig. Men sen när vi höjde kombinationen så stannade hon en gång så jag flög av mitt i hindret ;( Så då fick jag ont, blev sur och självförtroendet fick platt fall, så då fick Frida pröva och hoppa henne lite och vi höjde upp ytteligare , och då stannade hon lite för det var lite dåligt tempo men sen så hoppade hon superfint, frida red henne superbra :D Sen så hoppade jag upp igen och hoppade 1.10 med thean vilket hon klarade galant :)
2010-12-26 ? 23:06:55

Svar

Isabel om Kategorier: haha då dom där barnen höll på och jagade med vattenpistoler !;)
Svar: Hahaha, den dagen var typ bästa dagen, åh asså gud vad fina bilder vi fick :) Haha och dom där ungarna asså, vi bara kuta och så kom lillis och kolla fett snett på oss. :D
... om Dags för flytt :):
1. Stockholms mark
2. Den ÄR till salu, ej såld
3. Stallet är inte godkänt för att ha hästar i, för små boxdörrar och stallgångar, dålig ventilation främst.
Svar: ÅÅÅÅÅH GUD TACKFÖR ATT DU SA DET :D Det kändes så himla viktigt! Nu ser ni alla bloggläsare, jag skrev FEL, såhär ska det vara så nu vet ni det!!!!!!..
.
Millan om Mer om min Julafton: Jag förstår faktiskt intr vad du är så arg över. Vi sa till dig att personalen inte kommer att hämta dina hinkar i omklädningsrummet. Men du ställde in dom där ändå.
Och jag tror thea överlever om hon inte får sin hink, det är ju höt som är det viktiga.. Om du prövade att ha stalltjänst/jobba i stall, skulle du själv inse att det går faktikt inte att 25 hästar ska ha sina grejer på 25 olika ställen. Spec. Inte om man vill ha ut hästarna innan lunch...
Svar: Sina hinkar. Om stallägaren tycker det är okej att hinkarna är i värmerummet för att min häst inte ska få en isklump till frukost, då ska dom som jobbar bara sköta sitt jobb! Dessutom hade hon vägrat fodra höt en annan gång för att jag inte hade hunnit knyta upp påsarna. Och då är det dax att säga till för min häst ska ha sin mat!!! Jag betalar för service och då ska jag få den. Jag skiter om min häst "överlever", hon ska få den energi hon behöver, jag tycker min häst ska komma i första hand. Och jag har jobbat i stall med ca 30 hästar där jag skulle både dela ut hö, fodra, mocka och sopa gångarna innan utsläppet, och jag hann i god tid innan lunch.
Jag kan förstå att det är kan vara jobbigt ibland, men hästens välbefinnande går före din bekvämlighet. Har jag gjort något fel så vill jag gärna ha reda på det, men hästen ska inte behöva lida!
.
- om Dags för flytt :): ska du fortsätta rida på enskede nu när du har egen häst? :)
Svar: Den frågan kan jag faktiskt inte svara på just nu. Låt säga såhär: Ämnet är under diskussion. Jag vill rida kvar, men det är inte jag som betalar.
2010-12-25 ? 00:08:46

Kategorier

Vad tycker ni är skönast?
Kategorier eller   Inga kategorier?

Funderar på att göra kategorier på bloggen man det kanske bara blir mer rörigt? Eller så blir det lättare att hitta?


Bild på mig och isabel från i somras :)
2010-12-25 ? 00:05:33

Mer om min Julafton

Kanske ska berätta lite mer om dagen istl för bara julklapparna.
Dagen började med julfrukost på enskede. Skulle ha varit där kl 6, men sl trafiken är ju som den är så.. Det ble väl vid 6.30 eller något.
.
Det var väldigt mysigt. Eftersom jag har varit på gotland eller utomlands varje jul så har jag ju inte kunnat vara med på frukosten. Vi satt iallafall längs ett långbord mitt i stallgången och sjöng julsånger sådär litehalvfalskt och åt julgodis. Jag satt mest och snacka med frida om lite random saker, bla att vi måste htta en till deltagare till KM så det blir fler placerade :o
.
Sen så hämtade pappa mig och vi drog till Thea. Där var det en jäkla surkärring (!!!!! fem utropstecken) som hade låtit bli att fodra thea för att hon hade åsikter om vart theas hinkar skulle stå. Stackars ponny, denna människa kan inte vara en särskilt god djurvän. Hon hade väldigt mycket åsikter verkade det som, vilka var totalt oviktiga eftersom hon ska sköta sitt jobb.
bebis
Jag red iallafall på stora volten i snön. På mitt " schema " stod det : Ridhuset, 25 min skritt - 25 min trav. Nu kanske det blev: Stora volten (snö),15 min skritt - 10 min trav - 10 min galopp. Men det blev nog ungefär samma belastning så får jag ta ridhuset imorgon istället :)
Jag red henne i en låg, lång form och red för ovanlighetens skull med hackamoor vilket hon verkade trivas med, blev dock lite tung i handen. Men om jag skulle rida mer på det så att jag kan bettet mer så tror jag det skulle funka grymt bra med det i dressyren emellanåt. (som man brukar säga - ett bett per dag)
.
Sen så var det Lunch med släktingar hemma hos mina kusiner, vilket var kul :)
.
Och till sist, hemma, Kalle Anka, Karl-Bertil Jonsson och Julklappar :D
2010-12-24 ? 20:01:42

Julafton!

GOD JUL!

Nu har vi öppnat alla paketen! Tänkte berätta om några julklappar jag fick :)

En Charles Owen hjälm, svart, som satt perfekt!



Sen så fick alla i familjen varsin Mac Book Air av pappa !


Sen så fick jag lite Kingslandskläder :)


Och så blev jag lovad en transport, jag tror jag ska skaffa en Ifor Williams. Dom är väldigt populära i england. Robusta, säkra, extra stort fönster fram (thean blir arg om hon inte får det), fronturlastning, lucka man kan öppna så hästen kan stå och kolla ut, aluminium mm.


Sen så fick alice och jag the sims 3 :D


Och sen fick jag en massa mer bra saker som jag inte orkar berätta om som ridkläder och kläder och allt möjligt :D
2010-12-20 ? 23:01:03

Dags för flytt :D

Haloo, jag tror jag får säga det här jag skrev om tidigare nu! 

Stallet där jag står läggs ned den 1 mars pga att kommunens mark som de ligger på har sålts tror jag det var. Dock så spelar det inte så stor roll för mig eftersom jag endå hade tänkt att flytta så snart som möjligt eftersom jag vantrivs. Jag vill träna och tävla seröst vilket ingen annan i stallet vill (nästan), och stallet sköts inte så bra. Dock så har jag många vänner där och stallgänget är roligt överlag (dock inte alla...). Jag tycker supersynd om vissa som blir tvugna att leta nya stall eftersom jag vet att många verkligen trivs :(
Jag hoppas jag kommer hålla kontakten med dom!



Så nu får vi se vart Thea och jag flyttar. Kraven är:
Minst ett stort ridhus.
Goda träningsmöjligheter.
Goda uterittsmöjligheter.
Max 35 min kommunalt från mig.
Bussarna/tågen går ofta.
Ett härligt stallgäng! :)

Vi har redan kollat på flera stora stall och stått i kö på många sedan november :)

Har ni några tips på bra stall? :)

2010-12-20 ? 22:41:36

Schema hit schema dit

Hejs!
Gud va sur jag är, det känns som alla redan har slutat skolan, och här sitter jag mobbad och ska till skolan imorgon. Aja, imorgon har vi iaf bara en lektion, fysiklabb och det är najs :)
Strikt schema imorgon alltså:
- Först till Thea (fett najs innan skolan ^^)
- Sen skola, fysik och skolavslutning.
- Sen ridning på Enskede (det blev ingen dressyrtävling för dressyrspecialen..) 
- Och tillsist filmkväll med Olivia, Olivia och Anna! :D Fast jag tänker tvinga dom att se på House <3


Idag var jag iväg till thea lite snabbt, släppte henne i ridhuset i ca 20 min, och gjorde lite olika övningar. Typ att hon skulle följa efter mig, lösgaloppera och trava över en bom :) Hon var superglad och bockade jättemycket!

Hade tänkt att lägga upp ett schema för nu när jag håller på att sätta igång henne, så här kommer det (kommer förmodligen inte följa det men aja.. lite riktlinjer för min ridning iaf).

Veckoschema:
Tisdag 21/12: Skritta ut i 25 min och 15 min trav på stora volten (snö).
Onsdag 22/12: LOOV! Rida ut skritt och trav i skogen i ca 45 min (10-15 min trav)
Torsdag 23/12: Lätt dressyr i snön på stora volten, 20 min skritt, 20 min trav.
Fredag 24/12: Julafton! Dressyrjobb i ridhuset, 25 min skritt, 25 min trav.
Lördag 25/12: Stora volten, 20 min skritt, 20 min trav och 5-10 min galopp.
Söndag 26/12: Bommar i ridhuset, 15 min skritt, 10 min trav och 15 min galopp.
Måndag 27/12: Ev. clear round bommar på stora volten, annars 10-30 min skritt.
Tisdag 28/12: Om inte vila igår: Vila. Annars: Tömkörning ca 50 min.
Onsdag 29/12: Uteritt ca 50 min med galoppintervaller.

Vad tycks? Går jag för fort fram? Eller kan jag sätta igång henne snabbare? Har ni några roliga övningar jag kan göra? Tips mottages med glädje!



Fan vad jag ska jobba med hesti så hon blir såhär fin alltid :) ^

2010-12-20 ? 09:00:00

Äntligen

Jaaaaaaaa, nu har äntligen min fina stallbok kommit. Så nästa år blir det att anteckna allt jag och Theis gör. Jag har kollat igenom den och det är massor med bra nödvändiga grejjer i den som tävlingsterminer (har redan satt mig och börjat ringa in vilka tävlinger jag vill vara med i ^^), kartor, bonuskort och företagsregister. Grymt bra!

Har/Ska ni skaffa(/t) Stallboken? 



Mahahahha, fett sponsrad jag låter ;) fast inte lika sponsrad som med folksam assåå..
2010-12-19 ? 23:29:43

:(

Nä va sorgligt, det har hänt en sak som jag inte får skriva här, än. Känns väldigt hemskt även fast det egentligen inte drabbar mig alls, men däremot några av mina vänner. Illa asså. 


Nu tar vi och stormar kommunen.
2010-12-19 ? 21:44:23

Åh :)

Thea har fått en ny bff :)




Typ det gulligaste jag nånsin sett ♥
2010-12-19 ? 21:41:00

En slagg

Hejs!

Igår så skulle jag åka till thea, lite spontant sådär ringde jag elin och frågade om hon ville följa med. Det ville hon :)
Så vi åkte ut till thea och red lite försiktigt på stora volten (håller på och sätter igång henne efter vilan, ska egentligen bara skritta hehe). Det var feeett kul för det var så mycket snö och thea var superpigg! Hon blev inte ett dugg trött ;) Elin red henne också och hon gillade henne :) Hahhahahahha och jag höll på att garva på mig för det kändes så jävla kul när hon lyfte benen värsta högt ibland :D


oj jag kanske borde ha ljusat upp dom lite men aja ;)

Sen på hemvägen så kom vi på att jag kanske kunde sova hos elin för hon flyttade in i deras nya lägenhet i enskede igår! :D Det var superkul, vi spelade spel och såg på Mamma Mia.



Sen Idag så satt jag och elin och spelade Kalaha typ hela morgonen, Elin vann hela tiden ;o Sen åkte jag till theis och red lite försiktigt i 25 min, typ 20 min skritt och 5 min trav. Hon var pigg som vanligt :D

Bild från nån annan dag :)
2010-12-19 ? 20:03:39

Julpynt

Jag har julpyntat hos Thea! Hahhahaha gud va fult det blev men jag orkade inte skaffa material eller göra seriöst så jag gjorde typ bara något :D
Så nu är boxgardinen lite fin.. :)
2010-12-18 ? 12:00:07

Snart är det jul!

Äntligen helg! Jag avslutade åter en jobbig skolvecka med att gå på tomtefest hos en i klassen igår, superkul!
Idag ska jag en snabbis ut till Thea, får skjuts och det är nejs :)
Tänkte lägga upp en bit av min önskelista.
  • Boj
  • John Witaker hjälm
  • Tretorn stövlar
  • GPA hjälm
  • Kingsland Jacka
  • Kingsland ridbyxor
  • Kingsland väst
  • Pioneer el Mountain Horse Ridstövlar
  • Pengar
  • Pikeur kavaj (svart)
  • Animo kavaj
Ah men nu hinner jag inte komma på fler saker för nu ska vi draaa :)
C-ya!
raaandom
2010-12-13 ? 14:22:41

Hej! Vad gör du olivia? Hej Ebba, eta!

Nu ska jag gästa Ebbaaaaas blogg :D // Anna
Ebba gillar fin-fina heeeestar, hon har en egen heeeest.. Men den har jag inte sett, bara på biiiiilder...
Ebba gillar pepparkakor, hon åt 50 st idag på lunchen, nu ska hon gå och ta fler.
Enligt Olivia & Olivia är Ebba dum , men det tycker inte jag, för att fjortisar är duuuumma, så det så! Och Ebba är faktiskt inte alls dum, hon är faktiskt väldigt bra på matte. Olivia ska gå och och eta, tror hon behöver hjälp :S
Xoxo Gossip girlsss

Nu sabba olivia och anna min mobil :(

nu fixa dom den dom e sneeella
2010-12-11 ? 20:37:20

Kortfattat bara

mhmmmmm, en massa fix idag. Känns som jag fått mycket gjort, både hemma och pluggmässigt. Sen så hade namnskylten till Thea kommit så då var jag och satte upp den, svart plåt med silvertext. Blev lite arg på en sak bara, usch :(
blev arg också på smurfas och c:o som kom precis när jag skulle dra ............. :)

(klicka för större bild)

Sen så var vi och kollade en sak idag. Det är nog en sak som jag ska göra, vilket jag har tre alternativ på. Oavsett vad jag väljer så kommer nog ganska eller väldigt mycket förändras. Om det blir så så kommer ni nog få veta det ganska snart :)

2010-12-10 ? 23:38:22

Fredagskvall

Hejs! Sitter har och skriver pa pappas ipad som kaaanske jag ska fa! Dock eren fran usa sa det finns inte aa och o om no fattar hahaha. Har iallafall just satt pa avatar och det e seriost varldens basta film. Hahah, jag ville kolla pa sen for nagra veckor sen och funderade pa att ladda ner den, men da sprang alice min syster och sa till mamma sa da fick jag inte gora det ... Sa da var jag pavag att ga ner o h hyra den istl men da borjade syster grata, haha och da visade det sig att hon hade kopt den till mig i julklapp, haha. Hade ju dock sett nastan hela filmen tidigare,dock inte slutet pga att vi inte hann, men idag fick jag alltsa se klart den. Jag tror nastan att det ar den basta filmen jag nansin sett! Aja nu ska jag sleepa, sorry for bildbristen.
2010-12-10 ? 17:54:09

En rubrik

En riktig jävla pissdag idag. Först ett fysikprov som gick åt helvete, och sedan missa bussen till stallet pga försenat tåg. Bussen ska ju vänta på tåget, guud vad arg jag blev! Som tur var ställde Sofie upp och tog Thea (loveu sofie, även fast du knuffas).

Som tur var så piggade samlingen med Djäknetema upp, och nationella Ma A från igår :)

Nu ska jag se på Avatar med syster!

2010-12-07 ? 13:22:16

Blogga

Hejsan allesammans! Superledsen att jag inte skrivit på typ två veckor, men har verkligen inte haft tid. Jag lovar att det ska bli ändring på det nu. Lite roligt är att jag ändå har 25 unika per dag trots att jag inte skriver.

Jag kommer inte orka skriva vad jag har gjort exakt dessa två veckor, men iaf nämna vissa speciella grejer som jag iaf kommer ihåg :)

Jag har varit på globen. Var där på söndagen hela dagen och shoppade upp tre studiebidrag som jag sparat, hehe fast det gick typ inte att ta ut alla pengarna för bankomaten sa att det var för mycket.. Men iallafall så köpte jag:
-Knallrosa och turkosa lindor
-Rosa Tattiniluva
-Rambo ländtäcke
-Beigea och blåa ridbyxor
-Namnskylt till Thea
-Jacson väst
-Smörjsaker
-Silikonsnoddar
-Massor med ridstrumpor
-Swarovskipannband
-m.m.

Sen så var vi ju på finalen, vilken jag tycker var väldigt bra i år :) Mycket roliga grejjer och dom drog över med mer än en timme. Roligast var nog stjärnornas hoppning och prins carl philips pris (vilken var roligast eftersom thea har vunnit över många av dom ekipagen som var med där, så det kunde jag skryta med hehe..) 

Sen så var det kul över hela söndagen eftersom vi var ett ganska stort gäng som var där, plus att jag träffade på säkert över 30 personer som jag kände, snacka om att hästsverige samlas i globen. Dock var det typ nästan inga från enskede som var där ?! haha enskede outsiders.. ? :)
Haha och stösta underhållningen var ju typ tjuren, asså seriöst jag kunde stå där och garva typ hur länge som helst. Vågade dock alrig rida den själv ..





Sen så har jag under dessa två veckor trillat av thea för första gången, och andra. 
- Första gången var på hoppträningen på botkyrka då thea gjorde världens nit på jordens minsta hinder på typ 80, då flög jag åt helvete med hela tränset med mig, haha. Faiiil..
- Andra gången var när jag och sofie skulle ta vinterbilder i sommarhagarna. Thea var typ ganska taggad, och så när vi skrittade fram så började hon helt plötsligt bralla som en galning, haha. så jag typ landa på halsen och hängde under den på något sätt hängande i tyglarna (stackars thea) Sen så var jag ju tvungen att släppa, thea stod helt blickstilla fina lilla tjejen. Jag blev väldigt blöt :( Sen så red vi runt lite och fotta och sånt, fast thea var så taggad så det blev inte så fina bilder xd Men det blev jättefina bilder på sofie och sparre, spec när sparre bocka haha. Thea bockade en massa och typ halvskena och sånt, men sofie lyckades inte fota den stördon. :)

haha, ingen vidare fin bilda va?
Aja nu orkar jag inte berätta mera saker, byyee!