2010-11-20 ? 21:54:03

♥ ♥ ♥

Eftersom jag ska tävla LB:3 på Enskede imorgon så ska Julia ta Thea imorgon, hon är ju den ända som jag har lärt hur man sköter om henne. Känner mig fett nervös, hoppas Theis mår bra utan mig. Skickade värsta listan om hur Thean vill skötas :) Litar på dej Julia, ta hand om henne bra nu ♥


♥ ♥ ♥
2010-11-20 ? 20:41:31

...

Hejs Idag var det tävlingar på pärlviken. Orkar inte berätta så mycket men.

I första klassen kom vi tredjeplacerade. Nolla i grunden och fyra slarvfel i omhoppningen. Grunden var det en sväng som var förjävlig som få klarade men theis är duktig så det var ju lågt också.

I andra klassen hoppade jag de tre första hinderna och sen valde jag att utgå eftersom jag inte ville göra de svängarna som restan av banan var eftersom ridhuset var litet och fyran kom efter långsidan ur hörnet (?!) och då tycker jag det är taskigt mot min häst att hoppa det. Och jag vill inte utsätta theis för sånt, plus att sen var linjer som gjorde att det var nästan omöjligt att hoppa rakt på båda hindren, plus att efter sista hindret red man rakt in i väggen, och hälften av hindren kom ur kort sväng. Både julia och jag tyckte det var rätt att utgå, även om jag hade kommit trea om jag klarat banan. Men redan när jag gick banan så bestämde jag mig.
Sen så hade vi ju typ inga möjligeheter att rida fram heller om man inte ville rida på stenhårt underlag.

Sen så vare dressyr på eftermiddagen. Jag hade snackat med de som arrangerade tävlingen innan och frågat om vad man fick ha för bett och om man fick ha lindor, och dom sa att man skulle följa TR. Men sen när jag kom ut för att skritta red alla på hackamoor och pelham och hade lindor, så jag ba jahapp.. Sen så gick det ju inte att rida fram ute så vi skulle rida fram i ridhuset, i ca 2 min.. Thea är lixom inte uppvärmd på två min.. När jag sa det till dom, att jag behövde rida fram mer, så sa dom att jag hade ju hoppat också så då var hon ju uppvärmd och jag ba eeh, det var ju flera timmar sen? Så då sa dom att jag kunde få värma upp innan min start. Så när jag kom in på banan var thea lite spänd, så jag travade runt typ några varv, men det tar ju en stund för henne att slappna av. Men efter typ två varv så frågade dom mig om jag var redo att starta? Och då sa jag nej, jag skulle gärna vilja rida några varv till så hon slappnar av för hon är så spänd nu. Men då sa dom nej det får du inte, så då var jag tvungen att starta. Programmet gick förjävligt, hästen var spänd, blev skiträdd för under skritten så kom det typ en traktor eller snöskottare eller nån maskin utanför ridhuset, plus att duvor flög upp och grejjer. Fick iaf 63% men vem bryr sig när det inte känns bra? Så travade en stund efter tills hon slappnade av och sen tog jag in henne.

Skötte om henne ordentligt, borsta och mata :) Förstår dock inte varför det skulle vara affärsstånd vid min box idag?! Så ställde in theis i en annan box.
Sen vare loppis i gamla ridskoledelen, köpte benlindor, ljusgrönt tävlingsset(hoppsydd, shabrak, luva)

Förresten.. det finns så mycket saker jag blev arg på idag, men jag vill inte hänga ut någon så.. Sorry om jag låter överdrivet arg, men det är min häst som blir lidande och hon betyder allt för mig och då skiter jag i alla jävla priser och att alla andra ska ha det kul. Det är hästarna som är viktigast, alltid. (och det tvivlar jag inte på att alla andra tycker häller, men bara att tänka på)

Några pics, fast vi fotade inte så mycket :)




bebis lean♥
2010-11-19 ? 22:11:39

Jag är sämst på att blogga

Hejs! En uppdatering nu igen :)

I Onsdags så vare ju hoppträning på Botkyrka. Det gick bra och det var väldigt kul, superbra tränare :) Vi hoppade på serpentiner och volt, Thea skötte sig jättebra, utom på ett vågplank där jag glömde driva lite :) Sista rundan låg hindrerna på 90-100 och då hoppade thea som bäst! Jättefina språng. Pappa filmade en av rundorna, dock den sämsta rundan, men jag kanske lägger upp den här ändå senare, om ni vill se.

Bilder från förra onsdagen: (ej på mig, utan Emma/Nido och Maja/Cuba)



I Torsdags så hade jag tänkt att antingen tömköra eller rida ut. Men det blev för mörkt för att rida ut och jag hade ingen tömkörningsgjord, så det blidde lite dressyr/jogg i ridhuset, och skritta ute. Men nu har jag hittat en gjord jag får låna, så nästa vecka ska jag pröva att tömköra :)


Idag Fredag red jag dressyrpass i ridhuset. Jag jobbade med olika rörelser och typ red igenom program och så. Sen så körde jag lite galoppbommar också. Thea jobbade emot lite i början men i slutet var hon super fin ♥

Imorgon är det träningstävling i hoppning och dressyr på Pärlviken. Ska starta, men kanske stryker mig om det är hårt. Och om det är i ridhuset så kanske jag bara är med i någon klass, eller låg hoppning och dressyren. Men får iaf se :)
2010-11-17 ? 15:56:12

Tagga

Nu blire hoppträning på botkyrka, woho! Tagga!
Första gången jag hoppa Theis, på provridingen :)
Haha, dålig eftergift?!
2010-11-16 ? 22:15:10

Bloggning förfan

Helo!
Igår Måndag så red jag Theis på stora volten i ca 1 h. Det var mjukt och bra men mörkt så Tilda lärde mig att sätta på lamporna, woho. Jobbade först med att hon skulle bli mjuk i båda sidorna, vilket tog ett tag men hon var ok i formen. Jag jobbade på serpentiner i skritt och överställde lite några steg, sedan normal ställning, sedan rak, sen normal åt andra, sen lite överställd osv. Tillslut blev hon supermjuk och jag jobbade henne väldigt varierat i alla gångarter, volter, serpentiner, skänkelvikningar mm. Sedan red jag igenom LB:1 tre ggr, hon var verkligen superfin i formen, helt eftergiven och lagom kort. Det var bara efter ökade skritten när jag skulle korta upp och ökade galopperna som jag tappade henne lite. Men annars var jag supernöjd. Tänk att det alltid går så mycket bättre när ingen tittar :)

Idag fick Theis vila lite.

Efter att jag fixat mat drog jag till Enskede och hängde med Frida, red Zidane. Det gick väl sådär, vi jobbade med öppna, sluta och bakdelsvändningar, vilket jag och Zidane suger på. Men han var annars fin :)

Imorgon blire hoppträning!

2010-11-14 ? 21:12:58

En vecka typ

Heej! Sorry för jag inte har skrivit men jag har inte hunnit de senaste dagarna :P

I Onsdags så hade jag egentligen tänkt att Thea skulle stå för jag trodde jag sluta sent, men jag slutade 12, så jag red bort till en av hagarna som var backe och klättrade upp ner några gånger. Set var lite hårt så jag tog det lungt och Thea tyckte det var skitkul. Den backen var det ända stället som det inte var snö och is. Sen så skrittade jag runt ute och sen när det blev mörkt 30 min skritt i ridhuset och 5 min trav. Thean var grymt fin :)
Sen så åkte jag med till Botkyrka och kollade på privathästhoppningen! Alla var superduktiga och Linda verkade superbra, så nästa vecka ska jag också vara med med Thean :) Nido och Cuba hoppade superfint, såklart när man har så duktiga ryttare! :)

I Torsdags så fick thean stå. Ryktade henne i ca 1,5 h :)

I Fredags så red jag markarbete i ridhuset. Jobbade med att korta upp formen och thena jobbade suuperbra. Älskar min poownie :) Superfint eftergiven och lydig. I mitten av ridpasset var hon som bäst men sen blev hon lite distraherad då två st tömkörde och en till red i ridhuset. Men sista 5 min så var hon super igen :)




Igår Lördag så hoppade jag lite på stora volten för de var skitmjukt o bra :) Hon var superpigg, så hoppade lite gymnastik, och en 5½ där avslutande oxern låg på 1m i slutet. Gryym ponny :)

Allt går ju att hoppa från båda hållen utom oxern , så jag gjorde upp en massa olika banor :) men hoppa inte så länge.

Sen drog jag till Enskede och var spöke på spökrundan. Låg typ i en buske och greppade barnen om fötterna hehe.. Fast det var fett hemskt för sminket gick nästan inte bort sen :) Men det blev iaf väldigt lyckat :)
Foto: Jasmine Öhlin

Idag så gick jag upp kl 6 för att åka till Thea innan pcd. Vi red ut i skogen och red på stigar och trava lite och så. Sen när vi kom till galoppbacken travade vi en bit och sen fatta jag galopp. När jag sedan gav efter och drev lite så sköt hon iväg som ett skott, hihi :) Min ponny är snabbast!

Sen så vare ponnycup dressyr borta mot Gustavsberg, fick en ponny som heter Trocadero, den var lite klurig men den blev tillslut jättefin på framridningen, grymt fin ponny. Men sen så blev den superseg så fort man släppte spöt, plus att den drog upp huvet. Men jag tycker jag gjorde mitt bästa, och den andra ryttaren sa att den gör så så då vare iallafall inte jag som klanta till det. Men jag slog iaf andra ryttaren med 1 poäng, rättvis poni :) Jag tycker alla i laget var grymt duktiga! Frida red guldet, Jossan kämpade på med jordens segaste och konstigaste häst (hon flåsade så det hördes i hela ridhuset, haha xd) och Ellens häst var helt galen i galoppen och skena typ, så de gick omkull på framridningen x) Men vi vann iallfall, med 27 poäng :D :D! Woho!

trocadero

2010-11-09 ? 21:01:31

Snöstorm

Idag kunde jag åka ut jättetidigt till stallet. Dock var det typ väärldens snöstorm så jag kunde inte rida ute idag häller :( Så jag tog det lungt, skrittade i ridhuset i 30 min och travade kanske 15 min och galopp 5 min :) Thea var lite ofukuserad då det var duvor i ridhuset och det blåste utanför. Men i slutet var hon fin :)

Imorgon åker jag kanske med Nido och Cuba till Botkyrka och kollar på hopplektion. Kanske ska börja hoppa där varannan vecka med Thea :)



Sen så åkte jag till enskede och red Zidane, gick inte så bra i början då mitt ena stigläder var för långt, hehe. Men sen i slutet gick det bra :)
2010-11-08 ? 21:03:06

Dagens ridpass

Ciao! Var ute hos thea idag med julia och frida hade silver idag också :) Det var ganska mörkt när vi kom dit så vi red i ridhuset, fast jag hade velat rida på stora volten .. Jag red typ lite galoppbommar och gjorde lite galoppombyten, och trava på volten. Thea var lite överpigg i början och gick inte så bra då då jag ville rida ihop henne lite, men i slutet var hon fin :)

Julia tyckte att Thea var den finaste hästen hon nånsin sett!





Theans nya täcke:
2010-11-08 ? 15:57:47

15.54

Nuu har äntligen skolan slutat. Möter upp Julia vid älvsjö så åker vi ihop till theisen. Tänkte rida lite markarbete och kanske cavaletti på stora volten om det är mjukt, annars får jag kolla om det finns någon annan stans, typ någon av ängarna, som jag kan rida på. Åtekommer förhoppningsvis med bilder ikväll :D


Igår :D
2010-11-07 ? 21:14:43

Tävlingar

Har förresten anmält mig till en stalltävling på Pärlviken den 20/11, så man har något att sikta mot :) Tänkte starta de två högsta klasserna; 70 cm hoppning och LB dressyr. Inte sådär jättehögt men superbra träning, och så kan vi få våra första rosetter.

Sen så funderar jag på att hoppa en lokal innan året är slut, har kollat lite så kanske en LD i Gustavsberg i december? Dom har ju flera ridhus så då är det ju inga problem om de är snö, frågan är bara om det är halt för transporten också. Annars kan jag ju hoppa pay and jump på runsten :)

Men får se hur det blir, kanske låter henne vila i dec istället om det blir dåliga träningsmöjligheter.



?
2010-11-07 ? 20:23:20

En söndag

Hej! Idag åkte jag 11 bussen ut till Thea. Frida var också på bussen och hon skulle ha silver så jag ba yay :) Sen så mocka jag och fixa påsar innan jag red.

Jag red ett lätt dressyrpass i ridhuset, ganska kravlöst, typ ganska lång och halvlåg form och mest ställa böja i trav och lite galopp. Frida red också och hon ställde fram upphöjda cavaletti, och då blev jag ju bara tvungen att pröva, thea skötte sig super. Sofie fotade lite, men sofie var skit sugig på att fota och så fotade hon bara när det gick dåligt, sen så skyllde hon på att hon frös och ja ba :ooo haha men älskar dig endå :)

pics









min fina lilla ponny :)

Sen så drog jag och kolla på PCH, Enskede fick fyra fel och Roo likaså, så det blev oavgjort. Roo red superbra på våra lite kluriga ponnyer :) Saknar dock PCH lite, hatar åldersgränser :(
Sen fick man ju gratis Ponnycups fika hehe.
C-ya!
2010-11-06 ? 21:18:52

Igår, idag

Haloo! Tänkte berätta om igår och idag :)

Igår, Fredag så kom ju Thean till Pärlviken, jag var verkligen supernervös innan, men hon trivdes väldigt bra. Så vi tog in henne, fixade lite med papper och sånt och sen så åkte Alexandra och Ida och deras pappa. Sen så drog vi till Granngården för att handla foder och andra grejjer till thean. Vi köpte en jacka till mig, ett nytt stalltäcke till thea, fodertunnor, broddar till i vinter, grep mm.
 <-Nytt stalltäcke
Sen så var jag i stallet och fixade iordning mina skåp (japp jag har två för tillfället, två stora garderober) och sen gick jag en promenix med thean :)


Idag, Lördag så var jag först på Enskede, det var hopptävlingar 1.20, 1.30, 1.40, och stod på banan mellan 9.00-11.30. Det var kul och grymt många duktiga ekipage! Såg några jag kände också.

Sen så åkte jag till Thean, mötte Sofie på bussen så vi åkte ihop. Efter jag mockat och fixat påsar så red vi ut. Vi skrittade på lite skogsstigar och så eftersom thea skulle ta det lungt då hon kom igår, och Sofie red barbacka på Sparre. Sofie var dum och red på jättegreniga vägar och jag ba :o Men som tur var kunde man rida i leran och hällre det än bland typ jättehögar av grenar XD Förresten kanske jag ska tävla Sparre snart igen :D
Vi travade lite vid galoppbacken. Först travade vi nerför backen, sedan travade jag ensam upp för backen (den är väldigt lång). Thean var väldigt pigg men super ambitös och ville hela tiden jobba i form, så red henne lite lång och låg. Sen när jag var en bit uppe för backen signalerade jag till Sofie att hon skulle komma och hon typ kom i värsta vilda galoppen och thean ba waaah och typ börja gå skänkelvikning. sen så trava vi en bit till och sparre spran värsta fort typ pytte steg :) 

Sen så skulle jag spola av theans ben (vill ju inte ha mugg), men hon vägrade gå in i spolspiltan, så det tog ett tag men sen var hon inne. Antagligen så larvade hon sig bara för hon var stencool när hon väl var där, hon var väl bara lite envis.
Sen så fixade jag med skåpet och åt lite pasta och snacka med Nora innan jag åkte hem :)
2010-11-05 ? 20:59:57

Tidig Morgon Grå



Nämen är det inte en ny ponny som står i stallet?????? :D :D

Thea har äntligen hittat hem till mig, så nu är hon min bara min
2010-11-04 ? 20:52:05

Torsdag

Dagen började med att jag var tvungen att hjälpa någon elektriker här hemma med att fixa iordning en massa med elementen och så :) Tråååk..

Men sen så drog jag till stallet och skulle försöka rida igen två lektioner, fick rida igen en. Fick gilbert och det gick kanske inte sådär jättebra av olika anledningar men det var en gryymt fin ponny!

Just nu sitter jag och snackar med Julia i tele.

Imorgon är det en speciell dag, ni får veta varför imorn ;)



Random bild, Frida och jag är bäst, och frida har hjälmfrilla :D

2010-11-03 ? 21:00:27

Några dar eller fler

Halooo! Red Corin i 17 gruppen igår och det gick väl ganska bra, han var ovanligt lugn. Men sen när vi skulle hoppa en liten bana så sa irre, "var så god och rid!" och då gick han totalt i luften, hahaha.

Sedan red jag Zidane i specialen, första halvan gick piss, andra halvan var han ganska fin, så är väl nöjd :) Ska rida PCD borta mot Gustavsberg om några veckor, kommer inte riktigt ihåg datumet :P

Imorgon (torsdag) ska jag försöka rida igen i både 16 och 17 gruppen, så det ska bli kul att se vem jag får.
lördag ska jag vara flag på enskedes hopptävlingar, jag flaggar 120 :)
söndag tror jag att jag ska kolla på ponnycupen hopp (är ju för gammal för att vara med), gryymt konstigt lag och konstiga hästar, haha, men vi får se hur det går, enskede har ju väldigt duktiga ryttare. :)

Sen på fredag kaanske det händer en väldigt speciell sak, vill inte säga det här, men ni kommer få veta ifall det blir så :)


gaaaammal bild :)
2010-11-02 ? 12:51:15

Tisdah

Idag blire stalldag, ska hoppa istället för Disa i 5-gruppen, som idag ska rida 4. Tack Disa!
Sen äre dressyrspecial som vanligt kl 6 :)

2010-11-02 ? 12:37:00

Hjälp med fotografering




Tack så mycket för hjälpen Clara och Jasmine! :D Haha, det är alltid ni som hjälper mig med sånt här, lägger upp kommentarerna ifall någon annan undrar samma sak. :)

Hittade ett grymt bra inlägg om sånnahär saker också: NEVNARIEN

2010-11-01 ? 20:43:30

Sjukt

Omg, kolla på videon. Helt sjukt.



Den är ju bättre på hooprep än jag :o
2010-11-01 ? 19:33:32

Stallboken?

Har funderat lite grann på om jag ska skaffa stallboken? Kommer ihåg att min förra medryttarhäst Jassi hade stallboken, och det fungerade så himla bra! Den är ju inte särskilt dyr (159kr) och innehåller en massa bra funktioner när man håller på med hästar.

Den innehåller:
  • Almanacka med 1 vecka per uppslag
  • Stalljournal
  • Årsöversikt 2011 & 2012
  • Vägkartor
  • Tränings/tävlingsdagbok
  • Tävlingsterminer
  • Bonuskort
  • Branschregister
  • Nya spännande artiklar; Friskvård för häst etc.

Vad säger ni? Är den värd att köpa? Har ni den?


Det är ju ingen stress med att köpa precis, om man bäställer innan 10/12 så får man den innan jul. Julklapp kanske?

2010-11-01 ? 19:02:12

Globen bokad!

Nu har vi äntligen bokat Stokholm International Horse Show, det blev Finalen på Söndagkväll! Finalen är ju tradition för min del, sen så får vi se om jag gå på någon mer show. Finalen går jag med Julia, Wilma, Cassie och Lollo!

Vi ska sitta i sektion B17 eller B15, kommer int riktigt ihåg. Helt ok platser, man kommer iallafall få se allt, men det kunde ha varit bättre. Jag är ju alltid så sen med att boka, förra året satt jag vid B23 tror jag. Drömplatserna skulle vara sektion A24, men dom måste man nog boka i god tid för att få :p

Funderar ju på att boka fredagen också, dressyrclinic med Edward Gal, men är det värt det? Jag menar, Tortilas är ju såld, kan han fortfarande vara med på honom? Julia vågar iallafall inte boka. Jag får se hur jag gör.

Jag ska iallafall gå på mässan i Annexet så många dagar som möjligt, 60 kr inträde - shoppa gaaalet för alla sparpengarna :) Julia kanske kommer ha en fjording då att shoppa till? Och Cassie och Lollo också? Hoppas!



Taggaaa :)

2010-11-01 ? 18:37:58

Vintertid..

Gud vad jag hatar hatar hatar vintertid. Idag blev det lixom mörkt vid fyra-fem tiden. Vem var det egentligen som kom på denna dumma idé? Visst att solen kanske går upp tidigare på morgonen då, men man vill lixom hällre ha ljusa eftermiddagar än morgonar. Nu när jag ska skaffa häst så rider man ju också mest på eftermiddagarna lixom. Är det någon som kan förstå varför man har vintertid?

Jag saknar sommaren ..



Julia rider Victoria, vid 10 tiden någon gång i sommras :)