2010-05-28 ? 11:25:58

10:05:28:11:24:10

Idag och igår har vi varit på klassresa, vilket är anledningen till att jag inte skrivit här på ett tag. Det var riktigt mysigt faktiskt, men orkar inte berätta så mycket om det. Vi grillade mest :)

Idag kanske jag ska åka till kungens kurva och sedan ikväll ska jag hoppa. Det är första gången med bebbe som ersätter cladde, eller vi har ju haft honom förut men nu tar ju han över gruppen. Det ska bli kul, hoppas jag får faramir :)


Gulligt :)
2010-05-24 ? 19:19:09

SO

Pluggar so, så det blir nog inge mer blogg ikväll :(
Men visste ni att
•10 gånger fler människor dör av vattenbrist än i krig
•2 tredjedelar av världens befolkning hotas av vattenbrist
•Varje dag dör 6000 barn pga förorenat vatten

Tror ni fattar vad min redovisning ska handla om.
2010-05-24 ? 08:03:37

Pics

Nu fortsätter bildbomben som jag inte hann klart med igår :)





Haha, tessa :) §
/e
2010-05-23 ? 23:23:56

PCH final

Idag var det ponnycup hoppning final som vi då anordnade på enskede. Det blev en ganska så rolig bana endå, lite lågt kanske. Jag tycker att båda dom som red Faramir lyssnade ganska bra och löd mitt råd om att inte dra honom i munnen ifall han blir pigg, så han lär väl vara som vanligt till på Fredag.
Sen så efter matchen hade vi lite kul med min kamera. Slänger upp en bildbomb, eftersom det är roligare än text :)

Framridning och hoppning inför de andra lagen. (så de ser hur man ska rida våra hästar)
Jag och Faramir:


De andra i laget: :)





Och sen så hade vi lite kul på fridas (ö)kända minicyckel, som förra inläggets kärring dampade loss på :)

fler bilder kommer snart :)

2010-05-23 ? 10:03:39

Please give me something in life to sing about

Hej! Igår så skulle ju jag varit med och anordnat chokladbollsjakt (som btw går ut på att man ska gå tipsrunda och för varje rätt får man poäng och för dom kan man köpa ingredienser till chokladbollar, godast vinner). Men sen så var det så många som skulle anordna och då hade Theres frågat mig om vi ville gå istället. Så vi gick den där tipsrundan. Vi hade pinsamt nog ett fel men vi utklassade ändå alla barnen då våra chokladbollar var dom enda ätbara :)

Sen så gick jag och Frida på promenad med Koftan och Gullan i parken. Koftan var lite småhispig då Rishi hade dampat loss inne i stallet precis när vi skulle gå, men vi stannade och betade en stund och då glömde hon bort att vara nervös :)

Gammal bild på koftan :)
Vi tog jättemånga fina bilder, dock var Koftan inte alltid så fotogenisk, men ska ta med ett usb till Frida idag så jag kan få dom.

Efter jag hade skött om Koftan så skulle vi åka hem. Jag, Li och Frida skulle dela på en cyckel. Så frida stod upp på cyckeln, jag satt på sätet och Li på pakethållaren. Frida är så proffsig så hon klarar ju att cyckla så, men jag tyckte det var asläskigt så jag satt bara och skrek och garva hela tiden och Li höll på att dö. :)
Tillslut så bytte vi så jag satt på pakethållaren och Li på saden och det var lite mindre läskigt, haha.
Iallafall så kom vi till en korsning, och så fick vi stanna för det kom en bil.
Helt plötsligt kommer en tant med en hund och sa: "Ojdå, är hade ni tur". Vi förstod inte riktigt vad hon snackade om så vi sa inget. Sedan så sa hon: "Har ni lärt er något nu då?". "Va?" svarade vi för vi fattade ingenting. Sen så började hon snacka om att man ska stanna i korsningar och hon trodde vi hade blivit nästan påkörda. Men vi förklarade att vi hade stannat i god tid och vi hade skrikit lite för vi tyckte det skulle bli läskigt att sväga sen eftersom vi var tre på cykeln. Och då höll hon värsta föredraget om hur dumma vi var som åkte tre på cykeln och sa att vi måste ha hjälmar (men frida hade hjälm, vilket hon verkade ha missat). Förlåt men jag undrar hur människan orkar bry sig.. Vi cycklade ungefär 200 meter till tunnelbanan. När vi cycklade därifrån så ropade hon något i stil med lycka till. Åhh, blir så himla arg, kärring.

Aja, idag ska vi anordna ponnycup final på Enskede, jag ska rida fram Faramir. Jag tycker vi ska ha lite titthinder för det är ju faktiskt final, men de andra i laget tycker vi ska ha jättelåga och lätta hinder för de säger att de andra lagen kanske förstör hästarna annars. Jag hopps verkligen inte att de är så dåliga för de har ju lixom tagit sig till final och då borde de nog rida ganska bra? Eller vad tror/tycker ni? Titt eller enkelt?

Jag och Faramir, även kallad Bullen.
/elfa
2010-05-22 ? 11:47:41

Chokladbollar

Idag är det chokladbollsjakt som vi i usek anordnar :) Jävlar vad jag ska äta!

2010-05-22 ? 00:28:46

Hoppning 21/5

Idag har det varit hoppning, jag red självklart faramir. Vi hoppade övningar på denna banan (pallar inte skriva om framhoppningen, och väljer att bara skriva om tre övningar.):

Övning 1: Kom ur höger varv, hoppa 1an, upifrån och ner. Vänd upp och hoppa stutden (3an).
Denna övning gick bra, dock hade vi lite dålig galopp ibland, men jag tycker det bara är bra just nu eftersom han varit lite för springig. Idag var det så lågt så jag red väldigt mycket på lydnad, men skulle ha kunnat ha lite mer energi.

Övning 2: Vänster varv, hoppa 2an, höger varv och vänd upp och hoppa studsen (4an). Vänster var och vänd efter a upp på kvartslinjen och rid mot sexan, men vänd sedan av och hoppa 5an på skrå. Direkt efter 5an vänder man innanför 1/2an och ut på långsidan.
Hela gick bra utom slutet. Han kom perfekt ganska nära på 5an vilket man var tvungen att göra för att klara svängen. Jag tycker jag var ganska tydlig med att vi skulle svänga snabbt men Faramir var inte riktigt med på noterna, eller så tappade han koncentrationen då vi rev hindret. Vi råkade komma lite nära 1/2an men klarade svängen. Cladde sa att jag kanske borde pröva sporrar trots att han är het, bara för lydnaden.

Övning 3: 5an direkt på samma sätt som innan, vänder den snäva svänger direkt och hoppar 6an.
Gick jättebra, var kanske lite övertydlig med vart vi skulle denna gång.

Tycker lektionen i helhet  gick bra eftersom Faramir var så lugn.

Den tråkiga nyheten är att det här var sista gången vi hade Cladde :( Känns jättesorgligt eftersom jag har hoppat för henne i ungefär 2½ år, och det är verkligen hon som har lärt mig att hoppa. Cladde är nog den bästa ridläraren jag ridit för.


Jag och faramir på någon tävling :)


2010-05-20 ? 19:53:45

Älskar

Hihi, älskar alla sånahär tävlingar :)

Jag valde glengordonsetet, det passar bäst på "mina" hästar. Klicka på bilden för att delta :)



I denna tävlingen önskade jag de svart vita handskarna :) Klicka på bilden för att delta!


Älskar dom här schabraken! Klicka!


Så himla fint! Klicka på bilden!



Jag är självklar med :) Klicka ovan!

haha det var alla :)

2010-05-20 ? 18:31:03

Blogglovin

Följ min blogg med bloglovin
2010-05-20 ? 17:57:19

In the summertime when the weather is high

Tänkte visa hur Klaras och mitt hus ligger i sproge på Gotland och vart hagen vi försöker hyra ligger.

Rött = Vårat hus + tomt.
Gult = Klaras hus + tomt.
Blått = Hagen som vi vill hyra.

Hagen är helt enorm, vår tomt är ca 150 meter lång så ni kan tänka er hur stor hagen är. Vi kommer nog få gränsa av den till en början så hästarna inte äter ihjäl sig, för det är väldigt mycket gräs.
Läget är ju helt underbart, nära till stranden(5 min skritt), gott om ridvägar, plats att anlägga en ribana i hagen. Hoppas verkligen att det inte händer något som förhindrar planerna!

/Ebba

2010-05-20 ? 17:24:42

Smultrone.blogg.se

Kolla in hennes blogg, den är verkligen superfin! Hon är jätteduktig på att designa :)
Jag är med i en tävling där man kan vinna en bloggdesign på smultrone.blogg.se.
Var med du också här!
2010-05-20 ? 16:27:35

Gröna hagar, guldtrailers och amerikanska brownies

Jag mådde riktigt dåligt i morse, ont i huvudet och magen. Jag orkade verkligen inte gå till första lektionen men mamma mailade min mentor fredrik och sa att jag kommer ändå men kanske måste gå hem sen. Så jag släpade ivag mig mot skolan låångt innan andra lektionen skulle börja. Sedan satte jag mig efter halva vägen på Café Baresso, ett underbart café på swedenborgsgatan och tog en brownie och en juice. Brownien var jättemäktig så då började jag må illa istället.
Iallafall kom jag till andra lektionen som tur nog var bild och gjorde en ganska rolig film med pappersfigurer tillsammans med Johanna och Salme. Kan lägga upp den här någon gång kanske :)
Sen så mådde jag så dåligt att jag gick hem. Väl hemma sov jag i två timmar så nu mår jag bättre. Missade kemi provet men det kan jag göra nån annan dag.

Sedan så ringde vi Hanna på östermalms ridskola och frågade om transporten som vi ska ha Afrodite och Viktoria i. Så nu har vi bokat båten åt hästarna ner till Gotland, ska bli superkul!

Sen så har vi kollat lite på hagar. Vi ringde lantmäteriet om en hage brevid Klaras hus och frågade vem som ägde den, vilket var kommunen. Så då skulle vi få tag på en ansvarig i kommunen, vilket ledde till kurragömma på telefon. Tillslut var det någon som inte svarade och då tog det stopp. Aja, vi har Gundelas hagar iallafall så vi får se hur det blir :) Våra hästar ska iallafall få världens bästa bete!

Längtar till sommar :D
2010-05-20 ? 07:50:32

Longing for someting else, something new

Borde egetligen inte sitta här och skriva just nu men har så otroligt tråkigt. Idag har vi prov i elektrokemi, jag börjar skolan om 50 minuter och jag har inte ens börjat plugga till provet. Allt är så himla misslyckat, funderar på att säga att jag inte kan göra provet idag men då kommer jag bara få ännu fler rester. Jag är så himla glad att vi fick biologi och inte kemi på nationella.

Någon som förstår det här ovanför?

Just nu längtar jag bara till sommaren. I sommar ska jag och min kompis Klara eventuellt hyra två hästar från Östermalms ridskola, Afrodite och Viktoria :) Berätter mer om detta sen.
Afroditevictoria
Afrodite och Viktoria.
/Ebba

2010-05-19 ? 22:43:52

Design and Copyright by Ebba

Nu är äntligen min nya bloggdesign klar, vad tycks? Headern känns lite liten kanske men ju bättre jag blir på det här destå snyggare :)
Blev iallafall nöjd med att hästarna är väldigt snyggt utklippta. För de som inte vet det är det från vänster till höger; Faramir, Bill och Zidane. Ja, som ni ser är Faramir min hopphäst och Bill och Zidane mina dressyrponnyer.
Slänger upp en bild här också, kul att ha i arkivet någon gång i framtiden sådär :)

eu
Kram
Miss Asplund
2010-05-19 ? 22:33:29

Miss Ebba Linnea Florentina Asplund

Hej! Detta är min nya blogg! Här är vart jag kommer skriva ner vad som händer, mina tankar, mina känslor och mitt liv. 

Jag är en glad tjej född 1994. Mitt stora intresse är ridsport och jag tävlar aktivt i både hoppning och dressyr. Dessutom är jag skötare på min stora hoppstjärna och gosängel Victourius Quai-gon kallad Koftan, och min lilla dressyrstjärna som är helt underbar; Zidane.
Jag kommer också skriva mycket om mitt andra intresse som är kläder. Inom det området har jag haft många olika stilar genom åren, ni ska få se! :)
Sist men inte minst så komemr jag skriva om min underbara vardag, mina underbara vänner och en hel del massa annat kul!
Hoppas ni kommer gilla bloggen!



Kram
Miss Ebba Linnea Florentina Asplund
2010-05-19 ? 14:47:53

Välkommen till min nya blogg!