2011-01-26 ? 21:24:44

Storhäst

Sen när jag ska skaffa storhäst om ett par år så skulle det vara denna typen av häst jag skulle vilja ha. Ung, smäcker med kapacitet. Kanske lite billigare haha, men man vet aldrig ;) 

Vinnare kvalitets (9-10) nu 5 år

Typ: Stora hästar -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Valack -  Födelseår: 2006
Namn: Merlin
Vinnare kvalitetstävlan hoppning Bollerup 2010 hopp betyg 9-10. e Maloubet de Pleville - Stanford. Mödernet har lämnat flera bra hopphästar. Stor kapacitet, bra teknik och uppmärksam. Trevlig i all hantering. Mätt som 4 åring till 167. Startad några mindre klasser´och pay n jump.
Pris 225 000 kr

Skulle nog aldrig köpa en storhäst över 8 år. Man vet ju att de flesta föder upp hästar för att sälja vid unga år och det är därför unghästar säljs, och de flesta ponnyer säljs när deras ryttare är över 18. Men äldre storhästar då? Varför skulle någon sälja en häst det går superbra med? Känns som att det skulle vara något fel isåfall eller att hästen inte är tillräkligt bra eller något :s
Kommentarer
Evelina

Haha nu fick jag en förklaring till hur folk tänker. Jag har aldrig fattat grejjen med att alla ska köpa unghästar (och tycker fortfarande det är dumt) men du hade i alla fall ett argument ;D

2011-01-27 @ 20:00:53
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/
millan

det behöver inte vara något fel på äldre tävlingshästar.

Dom säljs just för att dom blir lite äldre, kanske inte ska tävla på hög nivå längre. Sen finns det dom ryttarna som säljer för att dom tröttnar på att tävla och bara vill lulla i skogen, men det kanske inte den hästen trivs med. Sen finns det dom ryttarna som tröttnar helt. Och sen finns det dom hästar som säljs som läromästare, dom säljs just för att lära nya ryttare att tävla.

Finns 100 olika anledningar till varför man säljer en frisk äldre häst.

2011-01-27 @ 22:12:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: