2010-10-30 ? 20:54:15

En dag med Freyja

Heloo! Idag följde jag med Julia till Freyja, Isabels islandshäst.
Skiitmysig dag, vi skrittade först ut, sedan arbete på volten, och sedan skritta ut igen. Och så en massa pyssel med Freyja såklart. Tycker hon har blivit grymt fin om man jämför med när jag red henne senast. Mycket mjukare, går i form direkt när man tar tygeln. Mycket bättre balans också. Dock så hade hon lite svårt för traven och balanserad galopp och aningen kort steg, så det var mest det vi jobbade med. Vi jobbade med bommar och cavaletti och sånt, hjälpte super!

Bilder!















Förresten, bara en fråga. Blir bilder skarpare med hög eller låg ISO?

Och som ni ser på cavalettibilden så travade hon mycket bättre över cavalettin. Hahahahhahaha, julia föreslog att vi skulle lägga cavaletti över heeela långsidan och runt fyrkanspåret så att hon blev tvungen att trava sådär hela tiden XD
Fast det hade varit ganska bra för hon tölta nästan hela tiden utom när man jobbade med just traven.
Men ajjaaa, hon är ändå grymt fin, grattis Isabel eller vad man nu ska säga :D

Och förresten vare nog tur att jag följde med. Julia envisades med att man skulle åka till Västerhaninge hela tiden! Ända tills jag frågade elin och kom fram till att man skulle åka till Jordbro. Hahahahahahhaha, annars skulle Julia ha suttit i Västerhaninge och ba vtf?! XD
Kommentarer
Julia

BORDE INTE DET VARA VÅR HEMLIS? :(

2010-10-30 @ 21:36:31
Clara

högre ISO = ljusare bilder,och brusigare

lägre ISO = mörkare bilder och mindre brus

om man har en bra kamera så kan man ha ganska hög ISO utan att det blir så mkt brus.en bra "regel" är att man aldrig ska använda den högsta ISO antal,det blir alltid väldigt brusigt då.

:)

2010-10-31 @ 22:29:54
Clara

asså det högsta ISO antalet möjligt på sin kamera,menade jag ;)

2010-10-31 @ 22:32:15
Jasmine

Det är som Clara säger, dock rekomenederar jag själv aldrig att fota utomhus med en ISO som är högre en 400 (vid dåligt ljus) Skärpan är ju något som du eller kameran ställer in. Prova då istället att sänka slutartiden lite, det ger ljusare bilder så då kan du ha lägre ISO. Men vid foto acv hästar bör du inte gå ned så långt i slutartid runt 400-500 brukar vara det minsta om du vill ha riktigt skarpa bilder. Självklart beror skärpan också på hur stadig/ostadig du är på handen.

2010-11-01 @ 00:51:19
URL: http://eniimsaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: